Храните, които топят килограми или как да отслабваме без да гладуваме

0
293

Диетолозите и специалистите по изготвянето на хранителни режими твърдят, че организмът топи мазнини тогава, когато е зареден с енергия. Гладуването не е начин да свалим нежеланите килограми. Когато лишаваме тялото си от енергия, то започва да трупа запаси и се получава точно обратният ефект. Определено, за да можем да постигнем желаната фигура, трябва да се съобразяваме с какво се храним. Известни са обаче храни, които са едновременно и засищащи, и ускоряват метаболизма и спомагат за постигане на оптимално тегло. На първо място е необходимо да започнем да се храним редовно – трябва да приемаме храна дори тогава, когато не чувстваме глад. Специалистите препоръчват 3 балансирани хранения и 2 леки закуски дневно. Разбира се, те трябва да бъдат на редовни интервали и да включват разнообразни храни, за да може да се засили метаболизмът.

Всеизвестно е, че овесените ядки и смляното ленено семе са идеални за засищаща и некалорична закуска. Обикновено се приготвят с топла вода и сирене или мляко и мед. Овесът съдържа желязо и калций, а ленът – омега-3 мастни киселини и фибри, което ги прави не само диетични, но и много полезни, тъй като набавят необходими елементи за здравото функциониране на метаболизма. И все пак, ако това не е по вашия вкус, можете да заложите на сварени яйца, които със сигурност ще ви заситят и няма да повлияят отрицателно на теглото ви.Отслабването без усилия е съвсем възможно: Само започнете да хапвате тези храниЛятото вече свърши и на дневен ред идва грижата за здравето. Въпреки че плажът и морето са далеч от …Oct 5 2018vsyakajena.com

Добре е да приемате около 30г черен шоколад през деня, защото той убива чувството за глад, а чаша мляко преди лягане ще ви спести ставане през нощта за похапване на нещо набързо. Всички знаем, че плодовете са много полезни, но трябва да се набляга на такива с високо съдържание на пектин – ябълки, дюли, лимони, тъй като те забавят здравословно храносмилането и намаляват липидите в кръвта.

За дамите над 40-годишна възраст е препоръчително да не приемат повече от 1600 калории на ден, защото поради намаляване активността на естрогена, качването на килограми е много по-лесно. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАТези билки имат страхотен ефект при отслабване. Вижте кои са теБилките са известни със своите лечебни свойства от много, много години насам. Но освен като лек, те …Sep 22 2018vsyakajena.com