Ходете на пети по 5 минути дневно и ще се удивите от резултата

0
629
на пети

Днес ще си поговорим за едно упражнение, което не представлява никакво усилие, а ефектът от него е направо поразителен. Става въпрос за ходене на пети. Трябва да го правим само по 5 минути на ден и определено си струва.

Колкото и да тренира човек, винаги ще си има поне едно слабо място. То може да е някой орган или психологическо състояние, пишат от jenata.blitz.bg. А понякога бедата се нарича старост. В този случай се налага просто да станете по-мъдри, за да се примирите с възрастта и да започнете умерено да натоварвате тялото си. Като цяло умереното натоварване е от значение за всички хора, дори и за спортистите. В противен случай енергията никога няма да може да се възстанови напълно и човешкото тяло няма да може да постига нови рекорди.

Въпросът е какво трябва да направим, за да не се изморяваме? Всъщност, има едно много просто упражнение, което се изпълнява страшно лесно и в същото време забавлява с оригиналността си. Става въпрос за ходенето на пети. Древните гърци неслучайно са говорили за „Ахилесова пета” – за да могат потомците им да знаят колко ценно е това уязвимо място и да могат правилно да преценяват възможностите си.

Ежедневно ходене на пети ще ви избави от стреса и депресията, ще ви помогне да ускорите кръвоснабдяването; да балансирате кръвното налягане; да възстановите и подобрите баланса си; да развиете ставите на стъпалата и краката; да подобрите дишането си; да закалите имунитета; да изгорите от 50 до 150 калории и да укрепите опорно-двигателния апарат.

Това ще се случи, ако отделяте всеки ден по 5 минути, за да ходите на пети. Можете да го правите у дома, на работа, на улицата или във фитнес залата. Между другото, най-подходящото място за упражнението е домът ви. Така няма да внасяте смут сред колегите и останалите хора. Освен това вкъщи обувките не ни притесняват, а това само допринася за балансиране на натоварването на краката и полезния ефект като цяло.

Вижте още:Болката в прасеца при ходене е признак за опасна болестВсеки от нас понякога е изпитвал болка в прасеца, особено при ходене. Разбира се, тя може да се дълж…Apr 27 2020vsyakajena.comКак да стегнем дупето и краката само с ходенеНа всички ни е ясно, че когато искаме да свалим килограми, се обръщаме към промяна в хранителния ни …Jul 13 2019vsyakajena.com