Тренировка за 5 минути премахва болката във врата

0
74
болката

Седенето пред компютъра в офиса, гледането на телевизия у дома и използването на телефона през свободното време имат нещо общо – засягат здравето на врата ви. Всъщност, около 45% от работещите хора поне веднъж в живота си са страдали от схванат врат. За щастие, има няколко прости упражнения, които можете да направите, за да се отървете бързо от болката, предават от iwoman.bg.

Стъпка 1: Отпуснете мускулите на врата
Седнете удобно на стол и изправете гърба. Поставете двете си ръце в основата на скалпа и оставете брадичката ви да падне към гърдите.Внимателно натискайте главата надолу с ръце, докато почувствате опъване в задната част на шията. Задръжте за 30 секунди.Споделено: Уморяваме се от болката си– Хората все ми повтаряха: „Времето лекува. Дай си време“. Глупости! Глупости на квадрат! Човек е см…Apr 25 2019vsyakajena.com

Стъпка 2: Отпуснете напрежението в раменете
Отново трябва да седнете удобно на стол или на пода с изправен гръб. Вдигнете лявата си ръка нагоре и после я спуснете към гърба с отворена длан. Свийте дясната ръка в лакътя в посока гърба. Дръжте гърба си изправен и се опитайте да докоснете двете си длани. Уверете се, че усещате разтягане в ръцете и гърдите. Дръжте 30 секунди и разменете ръцете.

Стъпка 3: Увеличете притока на кръв към врата
Застанете прави на пода с изправен гръб, ръцете прибрани до тялото, а краката на ширината на раменете. Държейки ръцете си изправени, внимателно вдигнете рамене до нивото на ушите и ги задръжте за няколко секунди.Спуснете раменете си назад и повторете упражнението.

Стъпка 4: Работете върху стойката си
Седнете удобно на стол или на пода с изправени гръб, раменете – леко назад, а главата ви да гледа напред. Поставете 2 пръста върху брадичката. Оказвайки натиск, започнете да избутвате напред, докато не усетите напрежение от двете страни на врата. И после на обратно – с пръсти бутайте, докато не направите „двойна брадичка”. Задръжте позицията за няколко секунди, след което повторете упражнението.Светило разкри как да спрем болката в коленетеСтавите са частта от човешкото тяло, която поддържа физическото ни състояние в добра форма. Когато т…Feb 7 2019vsyakajena.com

loading...