Тези 6 упражнения са чудесен избор за начинаещи

0
432
упражнения

Повече от 90% от хората, които започват да ходят на фитнес, се отказват през първите 3 месеца. Основната причина е, че повечето хора имат нереалистични очаквания и нямат представа кои упражнения да правят, за да постигнат целите си. Днес сме подбрали 6 упражнения, които ефективно горят мазнините и са перфектни за всеки начинаещ. А накрая ще видим кога е най-добре да се тренира – сутрин или вечер, предават от dama.bg.
1. Дъска
Как се прави: Легнете на пода. Подпрете се на предмишницата, лактите трябва да са точно под раменете. Ръцете трябва да са поставени успоредно една на друга. Повдигнете тялото си все едно ще правите лицеви опори. Гръбнакът трябва да е прав. Останете в тази поза около 30 секунди или колкото можете да издържите. Постепенно увеличавайте времето. Ето тук ще разберете защо дъската е толкова полезна.
2. Усукани коремни преси
Как се правят: Легнете на пода. Поставете ръцете с преплетени пръсти зад тила ви. Повдигнете краката от пода и сгънете десния крак в коляното, насочете го към торса. В същото време повдигнете лявото рамо и насочете левия лакът към дясното коляно. Най-добре е лакътят и коляното да се докоснат. Изпънете десния крак, отпуснете лявото рамо и след това сгънете левия крак и към него насочете десния лакът. Повторете упражнението 7 пъти за всеки крак.Тези 4 бързи упражнения преборват глада ни ефективноЕдин от най-големите проблеми на добрата тренировка (независимо дали във фитнеса, парка или у дома) …Feb 15 2019vsyakajena.com

3. Руско усукване
Как се прави: Седнете на пода с леко сгънати колене, а най-добре е да вдигнете краката от пода. Съберете ръцете пред гърдите ви. Завъртете торса и ръцете надясно, след това ги завъртете наляво. Повторете упражнението 7 пъти за всяка страна.
4. Лицеви опори
Лицевите опори плашат много начинаещи, но много скоро ще свикнете с тях. За да ги правите правилно, гръбнакът ви трябва да е прав и гърдите ви почти да докосват пода, а не да приближавате корема до пода, докато почти не свивате ръцете. За женските лицеви опори, които са по-лесни, можете да се опрете на колене. Направете общо 10 лицеви опори.
5. Обърнати коремни преси
Как се правят: Легнете на пода. Поставете ръцете зад главата или отстрани на тялото. Вместо да повдигате торса, повдигнете краката към торса. Дупето трябва да се отлепи от пода. Върнете краката обратно, без този път да ги отпускате на пода. Направете 3 серии, всяка с 10 повторения.
6. Планински бегач
Как се прави: Застанете в позиция за лицева опора. Приближете дясното коляно към гърдите, като повдигате крака от пода. Бързо го върнете обратно и насочете лявото коляно към гърдите. Правете го възможно с най-бързо темпо за 1 минута.

Сутрин или вечер трябва да се тренира? Сигурно много пъти сте се питали кога е по-добре да се тренира – сутрин или вечер? Истината е, че всяко време си има своите предимства и недостатъци, но най-правилното време е онова, което ви позволява да тренирате редовно. Но нека все пак разгледаме плюсовете и минусите на двете тренировки.
Предимствата на сутрешната тренировка: Тренировките на гладно рано сутрин ускоряват отслабването и ви зареждат с енергия за целия ден. Ако тренирате навън, си набавят повече слънчева светлина и витамин D, които са важни за здравето ви, но и настройват и вътрешния ви часовник.
Недостатъците на сутрешната тренировка: Ако не сте сутрешен човек, може да ви мързи страшно много, а когато едва ставате от леглото, хич няма да ви е до упражнения. Това означава, че много по-често ще пропускате тренировка. Сутрин тялото ни е малко сковано и трябва хубаво да загреем преди тренировка.
Предимства на вечерната тренировка: Някои проучвания показват, че хората тренират по-усилено вечер, така че ако сте постоянни, ще постигнете по-добри резултати след време. Друго проучване показва, че ако тренираме час и половина преди лягане, след това заспиваме по-бързо, будим се по-рядко през нощта и се събуждаме с по-добро настроение.
Недостатъци на вечерната тренировка: Заради натовареното ни ежедневие е много трудно да намерим време за тренировка вечер. Ако работата ви е изтощителна, вечер съвсем няма да ви се тренира. Не тренирайте малко преди да си легнете, защото това ще ви попречи да заспите.Тези упражнения за отслабване за страхотни! Правят се у дома и направо преобразяват тялотоВсяка от нас иска да има страхотно тяло. Това е от огромно значение за самочувствието и самоуверенос…Dec 23 2018vsyakajena.com