Тези 6 метода ще предизвикат и упражнят ума ни

0
338
ума

Мозъкът ни е един от най-важните ни органи. Освен това той е и най-мощният орган. Именно чрез команди от ума ни функционират всички системи в организма ни. Ако той откаже, животът ни е невъзможен. Затова е важно да се грижим правилно за ума си и да го тренираме. Така не само ще подобрим паметта и работата на мозъка си, но и ще го поддържаме в добра форма за по-дълго време. Когато мозъкът ни е в тонус, той взима рутинните решения по-лесно и така не се натоварва толкова много. Също така той става по-изобретателен и по-продуктивен. Днес ще ви представим 6 метода, по които можем да тренираме ума си, за да го поддържаме в топ форма.
1. Нова информация
Това е една от най-ефективните тренировки на ума ни, защото ни кара да напрягаме мозъка си. Когато търсим нова информация, която да запомним трайно, това увеличава капацитета на мозъка и ни кара да бъдем много по-продуктивни. Така че е добре да си намираме по нещо ново всеки ден, което да ни е интересно и да го научаваме. Така също така ще обогатим общата си култура, а това винаги е плюс.
2. Теста на паметта
Добре е да тестваме паметта си периодично, за да сме сигурни, че тя е все още добра, въпреки напредването на годините. Как да го направим? Лесно е. Трябва само да си направим списък за покупки, но когато отидем в магазина да не го поглеждаме. Да вземем всичко, което си спомняме и едва след това да проверим списъка. Колкото по-малко неща сме изпуснали от списъка, толкова по-добре.Ето защо мъжете си губят ума по миньончетатаВсеки човек има физически характеристики, които го правят уникален. Така или иначе с днешните технол…Feb 20 2019vsyakajena.com

3. Смятане
Смятането наум може да звучи изключително глупаво и банално, но кога е последният път, когато го правихте? Да си задаваме задачки по математика може да ви се струва странно, но много ясно може да ни покаже, ако мозъкът ни е станал по-мързелив. Добре е например всеки път в магазина, когато очакваме ресто да го сметнем наум. Така от една страна ще потренираме мозъка си, а в същото време няма да дадем възможност на някого да ни измами с парите.
4. Смяна на ръцете
Опитът да пишем с другата ръка е един полезен трик за упражнение на мозъка. Причината за това е, че това действие не е привично за него и той ще се напрегне, за да го извърши правилно.
5. Здравословен живот
Каквото и да си говорим, цялостният ни начин на живот също се отразява на мозъка. Ако до него не достигат достатъчно хранителни вещества, които са му необходими, функцията му ще започне да страда. Затова е важно да си набавяме веществата, които са ни необходими, за да не страдаме от различни проблеми с паметта и съзнанието.
6. Книги и настолни игри
За книгите е ясно, че са може би най-добрият стимулант на мозъка ни. Те не само развиват въображението ни, но също така обогатяват речника ни и ни помагат да си починем едновременно. Другото нещо, което не е за пренебрегване са настолните игри от калибъра на Скрабъл например. Те хем ни забавляват, хем са образователни и тренират мозъка ни.
Яна ВОЙНОВАЗащо е полезно да консумираме лешници?Лешникът е една страхотна ядка, която със сигурност е любима на повечето от нас. А като цяло всички …Feb 10 2019vsyakajena.com