С тези 8 прости упражнения ще изваем корема си у дома и за нула време. Ето какво трябва да направим

0
303

Когато ни е трудно да си обуем дънките, които сме носили преди няколко месеца, осъзнаваме, че е време да започнем да тренираме. Мнозина от нас не са ентусиазирани да прекарват часове във фитнеса, но последните проучвания показват, че дори само 15 минути упражнения всеки ден могат ефективно да горят мазнините и да помогнат за подобряване на издръжливостта и метаболизма ни. Опитайте нашият тренировъчен план, за да се сдобиете с плосък корем за лятото. Не е необходимо специално оборудване – йога килимче е напълно достатъчно. Предупреждаваме, че не всички упражнения са подходящи за всекиго, затова е важно да вземете предвид физическото и медицинското си състояние. И помнете, че тренировките са най-ефективни в комбинация със здравословна диета!
1. Коремни преси
Това е едно от най-добрите упражнения за плосък корем, тъй като помага за изгарянето на мазнините в областта. Легнете по гръб, сгънете коленете си и поставете ходила на килимчето. Дръжте стъпалата си прилепени или съвсем леко раздалечени. Поставете ръце под главата си. Уверете се, че палците ви са зад ушите и че пръстите подкрепят главата ви. Не преплитайте пръсти, защото това добавя излишно напрежение във врата. Повдигнете горната част на тялото си от пода. Издишайте, когато се изправяте и дръжте лактите си настрани. Върнете с в начална позиция, докато вдишвате. Повторете упражнението 10 пъти. Правете по 3 серии в началото, а след време увеличете броя им.Започнах да хапвам това всяка сутрин и коремът ми изчезна за нула време. И не изисква никакви усилияТази закуска е изключително питателна и полезна, тъй като съдържа много витамини и минерали, които с…Aug 3 2018vsyakajena.com

2. Наклони настрани
Това упражнение ще помогне за прибирането и стопяването на „паласките“. Застанете изправени с разкрач на ширината на раменете. Вдигнете ръце над главата, докато вдишвате. Пуснете дясната си ръка и опънете лявата над главата си, докато издишате и извиете тялото си надясно. Върнете се в първоначална позиция с ръце над главата. Направете същото и на другата страна. Уверете се, че се извивате само в талията. Повторете упражнението 10 пъти за всяка страна и направете три серии.
3. Вертикални повдигания на краката
Това упражнение ще подсили долните ви коремни мускули. Легнете по гръб с прави и събрани крака. Дръжте ръцете си опънати до тялото. Вдигнете и двата си крака, докато ги държите изпънати. Бавно свалете краката си, докато почти достигнат земята. Задръжте тази поза за няколко секунди. Вдигнете отново крака. Вдишвайте, докато ги сваляте и издишайте, докато ги вдигате. Ако ви е трудно да го правите с изпънати крака, кръстосайте стъпалата. Повторете 10 пъти и направете три серии. Колкото по-бавно правите това упражнение, толкоанв по-трудно е.
4. Планк на лакти
Това упражнение може да изглежда елементарно, но е много ефективно за подсилване на коремните мускули. Застанете на пода, опряни на лактите си. Дръжте раменете точно над лактите – ръцете трябва да образуват прав ъгъл. Отстъпете назад и вдигнете колене. Поддържайте права линия от глезените до главата си и гледайте надолу. Стегнете коремните мускули и задръжте тази поза възможно най-дълго. Когато успеете да задържите тази поза повече от 60 секунди, можете да продължите към по-сложни планкове.

5. Мост
Освен за корема, това упражнение работи и за бедрата и задните части. Легнете по гръб със свити колене и стъпала под коленете. Поставете ръце от двете си страни. Стегнете коремните мускули и седалището. Вдигнете бедрата си, за да направите права линия от коленете до раменете. Извийте гръбнак и слезте отново на земята. Вдишвайте, докато се повдигате и издишайте, докато лягате. Повторете упражнението 20 пъти и правете по 3 серии.
6. Страничен планк
Страничният планк е страхотно упражнение за тонизиране на коремните мускули, засилване на метаболизма и подобряване на издръжливостта. Легнете настрани с лакът точно под рамото си и горно стъпало точно върху долното. Вдигнете бедра, за да създадете права линия от стъпалата до върха на главата си. Не позволявайте на бедрата си да паднат. Опитайте да задържите тази поза за 60 секунди и дишайте спокойно.
7. Поза кобра
Тази поза тонизира коремните мускули, подсилва раменете и ръцете и подобрява настроението! Легнете по корем и опънете крака. Поставете ръце под раменете и преместете лакти назад. Притиснете ходилата и бедрата си към пода. Опънете ръце и повдигнете гръдния си кош от пода, докато вдишвате. Притиснете плешките към гърба. Опитайте се да задържите позата за 15-30 секунди, докато дишате спокойно. Върнете се към изходна позиция, докато вдишвате.
8. Поза „лодка“
Поза „лодка“ е най-трудното упражнение в нашата тренировка, затова ако сте начинаещи, съветваме да започнете с по-прости упражнения. Седнете със свити колене и стъпала на пода. Извийте се леко и повдигнете стъпала, докато прасците ви са успоредно на пода. Опънете ръце напред на нивото на раменете. Задръжте тази поза със свити колене за около 30 секунди. Включете коремните мускули и опънете гърба. Отпуснете стъпала на пода и си починете за няколко секунди. Направете това упражнение отново, но този път дръжте краката си възможно най-изпънати, за да може тялото ви да придобие V-образна форма. Ако усетите, че губите правилната поза, свийте колене за няколко секунди.
Източник: dama.bgПомогнете на тялото си да се отърве от опасните за здравето ви коремни мазнини и възвърнете перфектната си фигураЕлегантната фигура изключва раздута талия, вследствие на натрупани в корема мазнини. Но въпросът съв…Aug 3 2018vsyakajena.com