С тези 4 метода ще премахнем излишната сол от тялото

0
368
сол

Прекомерното натрупване на сол в тялото може да причини сериозни здравословни проблеми. Солта е опасна за човек по различни причини. Наскоро учените откриха, че солта може да доведе до образуването на TH2 клетки. Те са активни при алергични реакции. Така че хората с алергии често превишават допустимото количество сол. Съответно, всеки прием на сол може да предизвика реакция на кожата. Освен това солта може да предизвика високо кръвно налягане. Сол в големи количества вреди, особено на тези, които страдат от хипертония. Основната опасност от солта е, че тя не се усвоява, не се абсорбира и не може да се използва от организма, предават от zdrave.to. Известно е, че повишеното ѝ съдържание може да доведе до заболявания на сърцето, кръвоносните съдове, бъбреците, пикочния мехур. Солта провокира задържане на течности в тъканите. Като цяло се разглежда като истинска сърдечна отрова, която увеличава болезнената чувствителност на нервната система. Солта също помага за отстраняване на калция от организма, което води до лезии на целия стомашно-чревен тракт. Ето защо е много важно да се спазва нормата на приемане на сол – не повече от 5 грама на ден (около една чаена лъжичка). Но не забравяйте, че всички готови ястия, бърза храна и т.н. съдържат сол. Не можете да контролирате нейното количество. Затова си струва сами да приготвяте храната си, за да не страдате от увеличеното съдържание на сол в тялото и да не се налага да използвате методи за прочистване на тялото.До всички жени: Ето как тялото ни ни казва, че има нужда от повече фолиева киселинаФолиевата киселина е вещество, което е познато като фолат или витамин В9 и помага на тялото ни да съ…Dec 13 2018vsyakajena.com

Изтеглете солта от организма си
Метод номер 1: голямо количество вода
Най-ефективният начин за отстраняване на солта от тялото е да се консумират големи количества вода. Тялото ще използва водата за разреждане на солта. Ето защо, с висок прием на сол, е необходимо да се консумира много вода, за да се разтвори и да се отдели през бъбреците. Освен това е желателно да се внимава с мярка. Не изпивайте 2 литра вода наведнъж. По-добре е да се пие постепенно през целия ден. В противен случай може да предизвикате дефицит на натрий. Поради това, тялото може да се повреди, а в редки случаи дори да доведе до смърт.
Метод номер 2: спорт
Може да не вярвате, но това е един от най-добрите начини да помогнете на тялото си естествено да премахне солта. Когато спортувате се потите. А това ви позволява да загубите значително количество вода и минерали. Когато съдържанието на сол в тялото е прекомерно, то ще расте с тях. Но не трябва да забравяме за консумирате вода, за да компенсираме загубата на минерали, например калий и магнезий. Най-ефективни са кардио-джогинг, колоездене, интензивен фитнес. Поради това натоварване, пулсът и телесната температура се повишават, което ще допринесе за отделянето на сол.

Метод номер 3: намаляване на количеството сол в храната
Разбира се, трябва да намалите приема на сол, ако искате да сте здрави и красиви. Не забравяйте, че солта се задържа в тялото за 12 до 24 часа. След това тя ще бъде постепенно елиминирана, но във всеки случай дневният прием трябва да бъде намален до 1500 милиграма. Това трябва да се спазва от един до два дни, след което трябва постоянно да следите количеството сол, което консумирате. Тези, които са склонни към задържане на течности, трябва да консумират не повече от 2300 милиграма на ден, понякога скоростта за отделяне на солта може дори да бъде намалена. Във всеки случай е препоръчително да се консултирате с лекар за това.
Метод номер 4: диуретици
Има естествени и медицински диуретици, които ще позволят да се отстрани излишната течност от тялото, включително и солта. Лекарствата могат да се предписват само от лекар, така че ако искате да ги използвате, трябва да минете през консултацията. В други случаи можете просто да консумирате храни, които имат диуретичен ефект. Това са кафе, чай, вода, корен от глухарче, зелени листни зеленчуци, цвекло, лук и аспержи. Когато използвате диуретици, трябва да консумирате повече вода. Това обаче вече го знаете. Трябва да се отбележи, че прекомерният прием на сол може понякога да доведе човек до болнично легло. В този случай може да се наложи лечение с лекарства. Затова внимавайте със солта, която често се нарича бяла смърт. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Всички ги хапваме и мислим, че са полезни, а тези храни всъщност задържат вода в тялото. Ето кои са теЗадържането на вода в тялото е неприятен процес, който обаче за много хора изглежда невъзможен за пр…Nov 11 2018vsyakajena.com