Стрес и умора? Чогафлоу ще направи чудеса с вас

0
936
Чогафлоу

Нека ви разкажем за едно интересна комбинация от йога, плавност и … стол.
Точно така, стол. Чогафлоу (или от английски chogaflow – ch за chair – стол, (y)oga – от йога, flow – поток, свързаност – бел.пр.) Създателката му е една магнетична дама – Валери Роджърс. Сертифициран йога треньор и масажист – терапевт.

Ето какво разказва тя за метода.
Мисълта за чогафлоу се зароди, докато говорих с приятели в двора преди 8 години. Те ми се оплакваха от скованите стави, неподвижните бедра или цялостната липса на гъвкавост. Слушах ги внимателно. Безпокояха се – за бъдещето на здравето си, за това дали няма да натежат на децата си, как ще ги приема обществото.4 основни правила, чрез които да запазим кожата си винаги свежаЖивотът минава на бързи обороти и никой от нас не може да го спре. Нашата кожа поставя физическата н…Sep 9 2017vsyakajena.com

Замислих се – как може моите знания и йога практики да помогнат на по-възрастните хора. Този въпрос не ме остави намира, докато не разработих новия метод – чогафлоу.

Облекчение за кръста, бедрата и колената.
С чогафлоу имаме всички ползи от традиционната йога без обаче да трябва колената ни да докосват пода. Използвайки стол за опора, позволяваме на нашето тяло да остава стабилно и да се съсредоточим върху позата. Позите ни помагат да поддържаме правилната стойка, поддържат костите и мускулите ни в кондиция и подсилва ставите.
Столът е до нас, за да ни даде стабилност при преминаването от една поза в друга, без да нарушаваме ритъма или да се страхуваме, че можем да изгубим равновесие и да паднем. Това ни дава възможност да се съсредоточим върху изпълнението и дишането, разтягайки основните мускули, укрепваме гръбнака и кръста, а раздвижвайки ставите на бедрата и раменете, помагаме на по-малките стави да се отърсят от напрежението.

Дишане и движение с лекота, дори над 60.
Един от най-големите дарове на йога е свързането на дишането с движението. Позволявайки на тялото да се разгъне и отпусне, ние пускаме стреса и напрежението. Започваме да се чувстваме по-подвижни, по-леки, емоционално освободени.Това ни помага да вършим ежедневните си задачи с лекота, с радост и с чувство на удовлетворение.

Да започнем – лесно е!
Започнете с внимание и любящо отношение към себе си. Не се пресилвайте, съобразете се със здравословното си състояние – не поставяме рекорди, а се грижим за здравето си.

Всеки започва от някъде, така че защо не от тук и от сега? Освободете се от негативните мисли и болките в ставите сега – във видеото по-долу ще видите пълен комплекс упражнения с Валери.

Вижте още:
8 правила за поведение, които жените с класа, спазват във фитнес залата!Възпитанието и добрите маниери са необходими и когато спортуваме. Сигурно поне веднъж в живота си ст…Mar 2 2021vsyakajena.com