Спазвате ли тези 10 правила за здравословен начин на живот? По-добре спрете, защото те вече не работят

0
311

Основните правила за здравословен начин на живот се „забиват“ в паметта ни и е напълно нормално да ги приемем за истини. Вярваш ли, че тичането сутрин, хапването по едно и също време, избягването на сладки изкушения, пиенето на много вода биха могли да ти помогнат да влезеш във форма? Е, оказва се, че не е точно така! Ето 10 правила за здравословен начин на живот, които би трябвало да са променени отдавна:
1. Спане по 8 часа
Проучванията, проведени от Американската академия за медицина на съня, са доказали, че човек се нуждае от 7 часа сън, за да може тялото да работи ефективно и да се чувства енергично през деня. Тялото се нуждае от това време, за да върне силата си и да се възстанови през нощта.
2. Обилна закуска
Богатството и количеството на закуската трябва да зависи от индивидуалните специфични потребности на тялото на човека. Храната е полезна само когато наистина искаш да я изядеш. Ето защо, ако не можеш да се храниш сутрин, не се измъчвай, а просто пий чаша вода вместо закуска.
3. Тичане сутрин
Джогингът е еднакво полезен както сутрин, така и вечер, така че ако нямаш време и намерение да тренираш рано сутрин, не го прави. Освен това, трябва да оставиш тялото си да се събуди правилно преди това. По-добре е да закусиш и да изчакаш поне 40 минути, преди да правиш физически упражнения. В противен случай може да припаднеш, да те заболи глава или да нарушиш сърдечния си ритъм.Здравословното хранене не е лесна задача. С тези съвети на диетолозите обаче резултатите ще са безупречниИма определени тънкости, които е добре да спазвате, когато сте решили да се храните здравословно или…Jul 19 2018vsyakajena.com

4. Избягване на сладкиши
Консумирането на сладкиши всъщност е полезно за човешкото тяло, защото съдържат глюкоза, ключов елемент за правилното функциониране на мозъка. Ето защо не трябва да ги премахваш напълно от режима си, но опитай да сведеш до минимум количеството захар, което консумираш. Например, яж неподсладен йогурт, пий горещи напитки без захар или заложи на сушени плодове вместо бонбони.
5. Трениране до изтощение
“Ако не усещаш дискомфорт на следващата сутрин, означава, че не тренираш правилно.” Всъщност мускулите болят след тренировка, когато напрежението върху тялото е твърде голямо. Това също може да бъде признак за нараняване на мускулната тъкан. В този случай е по-добре да спреш с тренировките, докато не се възстановиш напълно.
6. „Не“ на водата по време на ядене
Водата е основен елемент на правилно работещата храносмилателна система. Ако тялото не получи достатъчно течност, стомахът я взема от слюнката. Ето защо водата е необходима на тялото, защото помага на стомаха да усвои и приеме храната.

7. Хранене по едно и също време
Не е нужно да ядеш, ако не си гладна. Основното правило е да го правиш само когато чувстваш глад. Тялото ще ти даде сигнал,а що се отнася до броя на храненията, по-добре е да разпределиш дневния прием на храна на 5-6 отделни хапвания.
8. Миене на зъбите след всяко хранене
През деня приемаме много кисели храни: лимонов чай, кисели краставички, салатен дресинг и т.н. Остатъците от тях могат да увредят зъбния ни емайл. Почистването на зъбите веднага след хранене може да влоши положението. Освен това, честото миене води до болка и кървене на венците. Не следвай всяко ново правило, което чуеш, просто мий зъбите си сутрин и вечер, както преди.
9. Не на хлебните изделия
Хлябът съдържа много необходими фибри, които „извличат“ холестерола и жлъчната киселина от тялото. Той също допринася за правилното функциониране на храносмилателната система. Разбира се, това не означава, че трябва да се тъпчеш с хляб – 200 грама на ден са достатъчни.
10. Пиене по 2 литра вода на ден
Количеството вода, което пиеш през деня, трябва да съответства на теглото ти: 30 мл/кг. Трябва да обърнеш внимание и на следните фактори: метеорологични условия, влажност и загуба на вода по време на тренировка. За поддържане на водния баланс в тялото, може също да пиеш чай, кафе, сок и други течности. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: dama.bgЛицето казва всичко за здравословното ви състояние, ето какНаправете този бърз тест и вижте какво е здравословното ви състояние в момента! Не е трудно, само ра…May 29 2018vsyakajena.com