Какво ще се случи с тялото ни, ако тичаме всеки ден

0
1015
тичаме всеки ден

Много от нас си поставят цели, благодарение на които да подобрят не само външния си вид, но и здравословното си състояние. Един от методите, по които можем да го постигнем, е като тичаме всеки ден. Днес ще ви представим какви точно ще са резултатите от това ни действие за организма ни в краткосрочен и дългосрочен план.

Мнозина са наясно с предимствата на ежедневното бягане, предават от zdrave.to. Какво точно се случва, ако го практикувате всеки ден? Днес ще изброим промените, които настъпват в тялото, при положение, че извършвате това действие ежедневно. Като начало всяко бягане с ускорено темпо провокира лек стрес – в малки дози е необходимо да се мобилизира тялото. По този начин се повишава нивото на ендорфин, което ще ви накара да се чувствате по-весели и ще сте ефективни на работа.

Бягането е полезно и за стомашно-чревния тракт. Естествено, ежедневното бягане има положителен ефект върху ставите, сухожилията и мускулите. Те веднага се адаптират към физическата активност. След месец ежедневно тичане ще усетите, че всички горепосочени процеси ще станат още по-изразени. Освен това ще свалите няколко излишни килограма поради детоксикацията на тялото.

Не мислете, че колкото по-дълго бягате, толкова по-добър ще бъде резултатът. Необходимо е да тренирате около половин час – това време е повече от достатъчно за здравословното функциониране на тялото. Също така няма нужда да бягате твърде бързо. Джогингът е много по-ефективен и по-безопасен за начинаещи.

Бягането е начин за наземно придвижване, позволяващ на хората и животните да се движат бързо с крака, различаващ се по координираното физиологично-механично осъществяване от обикновената походка или вървеж, включително и от бързото ходене. Предците на човека са развили това умение преди около четири и половина милиона години, вероятно за да се улесни ловуването им. Бягането е основен елемент, както на спорт, носещ същото название, така и на различни видове спортно бягане с тренировъчен или състезателен характер – джогинг, спринт, маратон, триатлон, лека атлетика, щафетно бягане, ски бягане, ползване на крос-тренажор или като част от физически упражнения. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:5 подобрения в психичното ни здраве от тичанетоТичането е физическа дейност, която много хора прилагат, за да поддържат добра форма и тонус. То е д…Aug 1 2019vsyakajena.comТова упражнение изгаря повече калории за 10 минути от 30 минути бягане: Перфектно е за всеки (ВИДЕО)Не всеки може да прави упражнения редовно. Независимо дали мисълта за джогинг изпълва със страх (стр…Aug 10 2018vsyakajena.com