Правилната тренировка според типа тяло

0
100
правилната тренировка

Тренировките са един от най-ефикасните методи да влезем във форма. Да, отнемат повече време от диетите, но резултатите са по-дълготрайни и постоянни. По тази причина все повече хора се ориентират към спорта, когато искат да променят външния си вид. Проблемът е, че малко от нас се съобразяват с типа тяло, който имат, а предпочитат просто да си харесат дадена рутина и да я изпълняват. Когато резултатите не дойдат, те се отчайват и прекратяват опитите си. Истината е, че трябва да изберем правилната тренировка, според тялото си, ако искаме да постигнем добри резултати. И така, ето каква е правилната тренировка, според различните видове тела.

1. Слабо тяло с дълги крайници и трудност за натрупване на мускули
При вас основният проблем е натрупването на мускулна маса. Тъй като тялото ви няма излишни мазнини, нямате нужда от дълги и изтощителни кардио тренировки. За да постигнете резултати, заложете на силовите упражнения и не особено интензивно кардио, което просто да ви поддържа в тонус. Добре е да наблегнете на упражненията с тежести, за да тренирате мускулите си.Грижи за кожата преди и след тренировкаВсеизвестен факт е, че спортуването има много ползи за физическото и ментално здраве на човек. Но ка…Jun 21 2019vsyakajena.com

2. Закръглено или крушовидно тяло
При вас основен проблем е отслабването, което се случва по-бавно, отколкото при хората с друг тип тяло. За да го постигнете, ще трябва да си изградите правилен хранителен режим и правилни упражнения. Най-подходящи за вас са кардио тренировките, които да и помогнат да изгорите излишните мазнини. Освен тях е добре да си изберете от 3 до 5 различни упражнения, които да правите в серии, без почивка. Така тренировката ще е интензивна и тялото ви ще се стегне бързо.

3. Стройно тяло с бърз метаболизъм
Широките рамене и тънката талия са характерни за този тип тела. Вие успявате бързо да натрупате мускулна маса, но и бързо натрупвате излишни килограми. Хубавото е, че свалянето им също не е сложно. За вас най-подходящи са кардио тренировките, поне 3 пъти в седмицата, ако искате да запазите стройната си фигура. Ако обаче искате да натрупате повече мускули можете да включите и тренировки с тежести, но не прекалявайте с тях.
Яна ВОЙНОВАТренировка за 5 минути премахва болката във вратаСеденето пред компютъра в офиса, гледането на телевизия у дома и използването на телефона през свобо…Jun 10 2019vsyakajena.com

loading...