Петнадесет храни, които ускоряват горенето на калории (част 2)

храни

Не е нужно да гладувате, за да свалите килограми, пишат от dama.bg. Напротив – трябва да се храните с достатъчно полезни храни, които да заредят тялото ви с енергия и полезни вещества, за да може то да се грижи за себе си и за да поддържа бързото темпо на метаболизма ви. Днес искаме да ви представим 15 храни, които са изключително полезни и в същото време ускоряват горенето на калории и ни помагат да отслабнем. Вече споделихме с вас шест от тях, вижте и останалите:
7. Пълнозърнести храни
Проучване от 2008 г. установява, че пълнозърнестите храни значително подобряват и ускоряват свалянето на килограми. Пълнозърнестите храни са богати на фибри, магнезий и витамин B6. Фибрите ни помагат да се чувстваме по-сити за по-дълго време, намаляват случаите на преяждане и влияят благоприятно на стомаха ни.
8. Грейпфрут
Едно проучване установява, че хората, които ядат този цитрусов плод в продължение на 6 седмици всеки ден, свалят средно 2,5 см от талията си. Едно японско проучване пък установява, че дори самият аромат на грейпфрута активизира клетките на кафявите мазнини и по този начин ускорява изгарянето на калории.
9. Круши
Крушите са друг страхотен плод за отслабване. Те са богати на фибри и на фруктоза и глюкоза, които утоляват желанието ни за сладко и ни зареждат с енергия. Освен това крушите, за разлика от някои други плодове, не водят до рязко покачване на кръвната захар и могат да се ядат от диабетици.
10. Горските плодове
Горските плодове са много полезни, а съдържат малко калории. Една чаша боровинки осигурява на тялото повече фибри от един банан, а е по-нискокалориен вариант. Горските плодове са богати и на фибри и антиоксиданти. Проучване показва, че режимът на хранене, богат на флавоноиди, които ще откриете в ягодите, малините, боровинките и подобни, по-рядко води качване на килограми.Петнадесет храни, които ускоряват горенето на калории (част 1)Не е нужно да гладувате, за да свалите килограми, пишат от dama.bg. Напротив – трябва да се храните …Apr 5 2019vsyakajena.com

11. Люти чушки или лют червен пипер
Червеният лют пипер е много подходящ за онези, които искат да отслабнат, защото съдържа капсаицин (веществото, което придава лют вкус на чушките). Според изследванията той ускорява метаболизма и в същото време намалява чувството за глад.
12. Спанак
Още от малки, покрай Попай Моряка, знаем, че спанакът е много полезен. Той е нискокалорийна храна, богата на много полезни вещества – фолиева киселина, рибофлавин, витамин В6, магнезий, желязо и калций.
13. Сладки картофи
Всички картофи са богати на витамини и минерали, като витамин С, калий, калций и други вещества, които играят ролята на антиоксиданти. Сладките картофи обаче съдържат и бета-каротини, които са много полезни за кожата. Картофите са богати и на скорбяла, която според някои проучвания всъщност води до намален риск от наднормено тегло.
14. Сьомга
Сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини, които подпомагат горенето на мазнини. Освен това сьомгата, също като рибата тон, съдържа високо количество протеини, които ни помагат да трупаме мускули. 15. Пилешко Пилешкото има малко калории, богато е на протеини и ще го откриете в хранителния режим на много спортуващи.Лесни начини за ускоряване на метаболизмаГрижата за метаболизма е от изключителна важност, тъй като от него зависи цялостното състояние на фи…Feb 3 2019vsyakajena.com