Отстранете задържаната вода в организма си само с помощта на тези природни продукти

0
354

Ако организмът ви задържа вода, то ще се чувствате отекли и подпухнали, унили, работоспособността ви е ниска, а самочувствието никакво го няма…За да се справите с проблема, трябва да откриете каква е причината да сте с подути глезени, пръсти на ръцете, гърди, с разтегнат корем. Такова състояние е типично за през летния сезон, както и с наближаването на поредната менструация, с менопаузата, или с бременността, тъй като състоянието на женските хормони е тясно свързано с баланса на телесните течности. От биохимична гледна точка, основната причина за задържането на вода в организма се дължи на високото съдържание в него на натрий – явно сте си хапвали твърде солени храни и не сте пили достатъчно вода, която да поддържа водно-солевия баланс. От друга страна, в резултат от неизбежно настъпващата дехидратация, се появяват симптоми на: перманентна умора, запек, мускулни крампи, ставни болки, главоболие, безсъние, понижаване на кръвното налягане и световъртеж, наддаване на тегло, поява на камъни в бъбреците.Ето защо трябва да пием вода на празен стомах. Ефектът за организма ще бъде поразителенВ Япония пиенето на вода веднага след ставане, на празен стомах, е доста популярно. Оказва се, че то…Jul 19 2018vsyakajena.com

Затова спирате солените, пикантните и мазните храни, които изискват твърде много вода за усвояването им… Може да помогнете на организма си да се отърве от натрупаната вода като включвате в менюто си определени плодове, зеленчуци, подправки, чайове:
1) Червени боровинки – богати са на антиоксиданти и на витамин С, което стимулира изхвърлянето на излишната вода от тялото и защитава клетките от свободните радикали и токсините, образуващи се по време на метаболитния процес.
2) Диня – съдържанието й от 92% вода и различни микроелементи и витамини определя силните й диуретични свойства.
3) Краставица – 95% вода, хранителни вещества и кофеинова киселина, които спомагат за изхвърлянето на пикочната киселина и излишната вода от бъбреците.
4) Моркови – пълни са с антиоксиданти и витамини, което улеснява детоксикацията на организма, а високото съдържание на калий в тях спомага за поддържане на нивата на холестерола и кръвната захар в нормалните граници.

5) Целина – кумарина в нея съдейства за отделянето на излишната вода под формата на урина; сваля кръвното налягане и подобрява храносмилането.
6) Аспержи – те не само се приемат като луксозен зеленчук, поради своя сочен вкус и крехка текстура, но са изключително здравословна храна, тъй като са богати на витамините К, С, А, от група В, диетични фибри, манган, мед, фосфор, калий, протеини и – преди всичко – на фолат, който е от съществено значение за здравето на сърдечно-съдовата система, докато калият предотвратява ненужното задържане на вода в организма.
7) Джинджифил – един от най-ефективните диуретици – чисти всички токсични вещества от организма;
8) Канела – съдържа хром, който контролира апетита (да не е „вълчи“) и повишава чувствително имунитета.
9) Зелен чай – естествен диуретик, засилва метаболизма и перисталтиката, особено ефективен за бързо изгаряне на калории и топене на мазнини, съдържа голямо количество витамин С и антиоксиданти.
10) Глухарче – за отслабване, също превъзходен естествен диуретик, да не говорим за останалите му ползи за здравето. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Варите водата по 2 пъти? Спрете да го правите, за да се предпазите от смъртоносната опасностПри наличието на бързокипващите водата чайници и кани е напълно естествено – при днешното така забър…Jul 19 2018vsyakajena.com