Обичате ли ябълки? Ето 6 причини, които ще ви накарат да ги хапвате всеки ден

0
286

Ябълките са един от плодовете, които повечето хора харесват. Те са вкусни и хранителни, което ги прави изключително примамлив избор, особено в моментите, когато нямаме много време и искаме да хапнем нещо набързо, което обаче да не е вредно за организма и диетата ни. Те са богати на витамини и съдържат в себе си голямо количество желязо, което ги прави много полезни за доброто ни здраве. Именно по тези причини днес ви представяме 7 ползи от това да хапваме ябълки всеки ден.
1. Подобряват състоянието на съдовете
Проучванията показват, че хапването на ябълки ни помага в борбата с така наречения лош холестерол, а това от своя страна ни предпазва от различни опасности, свързани със сърдечната ни дейност. Освен това в ябълките има голямо количество калий, който заздравява стените на кръвоносните ни съдове и ги прави по-устойчиви и здрави. Благодарение на това намаляваме риска от появата на разширени вени и проблеми със сърцето.
2. Имунитет
Витамините, съдържащи се в ябълките и в частност витаминът С, ни помагат да повишим устойчивостта на имунната си система срещу вируси и микроби, причиняващи настинки и вируси.Този плод е направо чудо: Топи килограмите за нула време, а от корема не остава и следаПовечето от нас се опитват да отслабнат през по-голямата част от живота си – някои с диети, други пъ…Sep 17 2018vsyakajena.com

3. Памет
Според изследванията на учените, редовното хапване на ябълки или пиенето на прясно изцеден сок, повишава нивото на невротрансмитера ацетилхолин в мозъка, което на практика означава, че паметта ни се подобрява и намалява риска от заболяване от Алцхаймер.
4. Зъби
Оказва се, че ябълките са перфектното природно средство за почистване на емайла на зъбите ни. Причината за това е пулпата на плода, която е плътна и разгражда киселините по емайла.
5. Щитовидна жлеза
Ябълките са плод, който съдържа високи нива на йод и то най-вече в семките. Затова, ако човек страда от ниски нива на йод в организма си е добре да консумира и семките на ябълките.
6. Нервите
Ябълките съдържат редица вещества, които имат благоприятно действие върху нервите и нервната система. Това значи, че хората, които хапват от тези вкусни плодове редовно имат по-ниска склонност към депресивни състояния, умора и апатия. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Яна ВОЙНОВА
Ето как да съхраняваме плодовете и зеленчуците правилно, за да запазят добрия си вкус по-дългоОбичаме да консумираме хубава храна. За да се насладим максимално на любимите си продукти, трябва да…Sep 10 2018vsyakajena.com