Най-вредните напитки, които ежедневно пием

0
856
най-вредните напитки

Има напитки, които пием всеки ден. Често ги подбираме само по вкуса им, без да се замисляме, че някои от тях може да не са полезни за нашето здраве. Днес ще ви представим кои са най-вредните напитки, които пием често, без дори да се замислим за евентуалните последици от консумацията им.

Плодовите сокове, газираните напитки и квасът (руска пробиотична напитка) могат да бъдат опасни за мозъка. На първо място те съдържат твърде много захар, пишат от zdrave.to. Редовната консумация на такива напитки се отразява на краткосрочната памет, провокира смущения в хипокампуса, тоест областта на мозъка, която отговаря, наред с други неща, за запаметяването.

Висококофеиновите напитки също могат да причинят непоправима вреда на мозъка. Ако се използват твърде често, концентрацията на катехоламини се увеличава, което в крайна сметка води до повишаване нивото на кортизола (хормон на стреса). Енергийните напитки са много вредни. Те съдържат много кофеин и захар, което причинява двоен удар върху здравето.С постоянната употреба на енергийни напитки човек изчерпва вътрешните резерви на организма.

Алкохолът трудно може да се счита за ежедневна напитка, но е много вреден за мозъка. Той действа като невротоксин, което влияе върху способността да запомните. Постоянната употреба на алкохол води до сериозно заболяване – алкохолизъм. Постепенно формира психическа и физическа зависимост от алкохола и причинява заболявания на вътрешните органи, централната и периферната нервна система. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Бременна сте? Ето кои са позволените и забранените напиткиИма толкова много неща, с които една бъдеща майка трябва да се съобразява по време на бременността, …May 6 2019vsyakajena.com
Никога не трябва да съхраняваме тези храни и напитки във фризераПравилната грижа за хранителните продукти и напитките определено е от основно значение за по-дълготр…Feb 4 2019vsyakajena.com