Медицината е категорична. Ето защо се събуждаме по едно и също време всяка нощ

0
273

Според традиционната китайска медицина, хроничните разстройства на съня обикновено са причинени от дисбаланс на Ин-Ян в резултат на нарушаване на потока на енергия в тялото ви. Тази енергия се нарича Qi и се смята, че е навсякъде по Земята. Когато сте в добро физическо състояние, Qi /Чи/ тече свободно през тялото ви, но ако имате здравословни проблеми, вероятно има Qi блокиране в определен вътрешен орган, който може да ви събуди през нощта. Разбрахме как тялото ни работи в очите на китайските медици и каква може да е причината, поради която се събуждаме едновременно всяка вечер.
Какъв е часовникът на Китайски меридиан?
Часовникът на китайски орган приема, че Qi циркулира през дванадесетте основни меридиана в тялото ви, свързани с определени вътрешни органи. Този цикъл обикновено отнема 24 часа, докато на всяка от системите на тялото ви се дава 2 часа време за зареждане Qi. През нощта Чи се изтегля навътре, за да презареди нашето тяло. Така че, ако сънят Ви винаги е прекъснат в определен момент, вероятно има дисбаланс в една от системите на органите, защото енергията не може да мине през него, което ви кара да се събудите.Светкавично отслабване с кисело мляко и чесънАко искате набързо да свалите няколко килограма, ето какво трябва да направите.
Знаете, че яденето н…
Jul 14 2018vsyakajena.com

21:00-23:00 – щитовидната жлеза
По време на ранните етапи на съня, нашата ендокринна система се балансира и кръвоносните съдове стават по-активни. Това означава, че всички здравословни проблеми, свързани с имунната система, щитовидната жлеза, надбъбречните жлези или метаболизма, могат да ви държат будни. Трудността при заспиване през това време може също да е признак на свръх стрес и тревога през деня. За да подобрите качеството на съня си на този етап, можете да практикувате медитация, йога за лягане или последователни мускулни напрежения и релаксиращи упражнения.
23:00-01:00 – Жлъчен мехур
Вашият жлъчен мехур произвежда жлъчка, която е необходима за храносмилане и абсорбция, за да разруши цялата мазнина, която сте консумирали през деня. Събуждането през това време може да означава, че вероятно имате жлъчни камъни или че трябва да коригирате приема на мазнини и да ядете повече здравословни храни. Жлъчният мехур се свързва и с емоционално разочарование, лошо самоуважение, горчивина и негодувание.
01:00-03:00 – Черен дроб
През това време тялото ви се изчиства, премахвайки отпадъчните материали от кръвта и други тъкани, затова събуждането през тази част на нощта може да означава, че черният дроб има твърде много токсини, с които да се справите. За да му помогнете да изпълнява функциите си правилно, опитайте да пиете по-чиста вода и да намалите алкохола и кофеина. Събуждането през това време също може да означава, че сте изпълнени с отрицателни емоции като гняв, чувство на неудовлетвореност, вина и гняв, които трябва да бъдат решени, ако искате да възстановите нормалния си сън.

03:00-05:00 – Бели дробове
Дробовете ви са първите органи, които започват да се пълнят с Qi, като събират кислород и го преместват във всички останали системи в подготовка за нов ден. Ако продължавате да се събуждате през периода от 3:00 до 5:00 часа и имате симптоми като кашлица, кихане или назална конгестия, това може да означава, че имате излишна слуз или лоша диета. Белите дробове също са свързани с емоциите на тъга и скръб, така че събуждането по това време може да бъде знак, че трябва да освободите тези чувства. В този случай, да направите някои дихателни упражнения може да ви помогне да спите по-добре.
05:00-07:00 – Дебело черво
По това време на сутринта енергийният поток се концентрира в дебелото черво, което изчиства отпадъците от тялото ви. Ако има дисбаланс в този орган, може да получите запек, повишаване на теглото или дори преждевременно стареене. За да накарате дебелото черво да работи правилно и да регулирате цикъла на съня си, трябва да опънете мускулите си, да пиете много вода и да използвате банята след събуждане. Този проблем се свързва и с емоционални запушвания, чувство за заклещяване, отбрана или нетърпение за живота ви. Така че постоянното събуждане може да е знак, че трябва да освободите всички емоционални тежести. Колко често се събуждаш посред нощ? Смятате ли, че вашият меридиан часовник работи правилно? Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: modernitta.comНякога будили ли сте се посред нощ, без да можете да мръднете? Ето какво означава товаКошмарните сънища нерядко са ваш нощен гост, когото с ужас посрещате и с огромно облекчение изпращат…May 23 2018vsyakajena.com