Лекар разкри колко вода трябва да пием през лятото

0
262
колко вода лятото

Лятото вече е тук и скоро температурите ще достигнат много високи нива. В тези горещи дни много от нас започват да пият повече вода, за да утолят жаждата си. Днес ще ви представим компетентно мнение по въпроса за това колко вода трябва да пием през лятото, за да сме сигурни, че ще сме сити и здрави.

Терапевт обясни колко вода може и трябва да се пие през лятото. Пиенето на повече вода през лятото е жизненоважно, предават от actualno.com. В същото време няма строги стандарти, които биха определили колко точно от течността да приемаме, каза в интервю за радио „Спутник“ Олга Кашубина, общопрактикуващ лекар и автор на книгата „Как не боледуват лекарите: малки трикове за страхотно здраве“. Всеки привърженик на здравословния начин на живот ще ви каже, че трябва да пиете колкото се може повече вода, за да почистите тялото си.

Има дори съвет, че трябва да пиете поне 8 големи чаши вода на ден, но това е мит, каза Олга Кашубина. Според нея самото ви тяло ще ви „сигнализира”, ако сте жадни, няма нужда да се подлагате на „водни мъчения“ поради някакви измислени правила. „Центърът на жаждата в нашето тяло е доста добре развит. Ако не беше така, бързо щяхме да изпадаме в състояние на дехидратация. Добре е да следвате жаждата си и да не правите нищо друго. няма да се разболеете от това, а напротив, няма да се подлагате на ненужни „водни мъчения” и преследване на „норми”, които идват от нищото”, съветва лекарят.

Друго важно нещо е, че през лятото топлината може да предизвика бързо обезводняване. Това важи особено за децата, уточни Олга Кашубина. „Бих искал да направя уточнение: в жегата и малките деца често не следват „сигналите” на тялото си за жажда и трябва да им се предлага вода често, за да не забравят. Те могат бързо да се обезводнят и да се почувстват зле в жегата. Децата по време на разходка трябва да пият вода на всеки половин час и това ще им се отрази добре”. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Какво ще се случи, ако заменим всички напитки с водаМного често слушаме и четем, че е необходимо да пием достатъчно количество вода всеки ден. Но това н…May 30 2020vsyakajena.comКакво ще се случи с тялото ни, ако пием по 2 литра вода дневноВсички сме чували максимата, че трябва да пием по 2 литра вода дневно. Да, водата е жизненоважна и п…May 15 2020vsyakajena.com