Кои са най-опасните храни за сърцето

0
387
най-опасните храни

Сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло. По тази причина е важно да го поддържаме в добро състояние, за да можем да сме сигурни в доброто му действие. Днес ще ви представим кои са най-опасните храни за сърцето, за да можем да сме наясно от рисковете от употребата им. За да се сведе до минимум рискът от сърдечно-съдови заболявания, в диетата на човек не само трябва да се включат полезните за организма продукти, но е нужен и отказ от особено вредните храни, предават от zdrave.to.

Той обяснява кои са най-опасните храни за сърцето. Това е становището на кардиологът Пабло Канепа, предава БНР. Според него особено опасно за сърцето е червеното месо. То съдържа много наситени мазнини, приемът на които трябва да бъде ограничаван. Препоръчват се моно- и полиненаситени мазнини. Техен източник са ядките, зехтин екстра върджин, авокадо, някои видове риба. Експертът препоръчва в менюто и по-диетични меса – например пилешко.

Освен това не е лошо да се избягват печива за закуска, както и полуфабрикати – готови и замразени храни като пици и пасти. Подобна богата на трансмазнини храна, която повишава нивото на „лошия“ холестерол, помага за увеличаване на теглото и повишава риска от сърдечно-съдови заболявания, а също и диабет тип 2. Канепа съветва категорично да не се употребяват безалкохолни енергийни напитки – освен кофеин, те съдържат много захар и други вредни вещества. Възбуждат нервната система, което на свой ред може да доведе до сърдечни проблеми.

Важно е да се намали и употребата на сол, за да бъдат избегнати рисковете, свързани с високото кръвно налягане. Алкохолът, както сметаната и маслото също трябва да бъдат ограничени. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:12 храни, които може би ядете неправилноДнес ще ви представим 12 храни, които може би ядем неправилно. Това е проблем, тъй като понякога тов…Mar 19 2020vsyakajena.comИзвестен диетолог разкри храните, които предпазват от вирусиЯсно е, че природата е осигурила множество продукти, които ние ползваме, без да се замислим. Такива …Mar 18 2020vsyakajena.com

loading...