Кога и какво да ядем след тренировка, за да отслабнем

0
121
тренировка

Храненето е процес, който е задължителен за всеки от нас. Не само, че благодарение на храната ние можем да съществуваме, но също така тя е и един от най-ефективните начини да променим начина, по който изглеждаме. Разбира се, наред с храненето, трябва да отделяме време и за тренировки, ако искаме да постигнем добри резултати и да оформим фигурата си по най-добрия начин.

Много хора знаят, че искат да тренират и намират начин да го правят, но не знаят как точно да съчетаят тренировките с храната така, че хем да се стегнат, хем да отстранят излишните килограми, които ги тормозят. По тази причина е важно да се вслушаме в съветите на специалистите, които са проввеждали опити и изследвания, благодарение на които са открили печеливши формули. Днес ще ви представим 3 златни правила за храненето след тренировка, съставени от диетолога Мишел Фумагали.Правилната тренировка според типа тялоТренировките са един от най-ефикасните методи да влезем във форма. Да, отнемат повече време от диети…Jul 26 2019vsyakajena.com

1. Изгорени калории
Тренировката е дейност, при която се изгарят изключително много калории. По тази причина тялото ни започва да изпитва глад, тъй като се е уморило и има нужда от презареждане с енергия. В никакъв случай не е добре да държим тялото си без храна за твърде дълго време, защото така не само го изтощаваме, но и го караме да съхранява мазнини за всеки случай, което пречи на отслабването.

2. Ядене до 2 часа след тренировка
Дори и да не изпитвате силен глад след трениране е добре да хапнете нещо, ако не веднага след тренировката, то до 2 часа след нея. Така ще успокоим организма си и той ще свикне, че не е в авариен режим, а просто има промяна в начина на живот. Освен това ако хапнем умерено, ще намалим шанса от преяждане, което от своя страна пък води до риск от натрупване на килограми, а не до отслабване.

3. Протеини и въглехидрати
Друго важно правило е да снабдим организма си с протеини и въглехидрати, за да можем да помогнем на мускулите ни да възвърнат силите си след натоварването. Разбира се, това не значи да преядем с въглехидрати или протеини, а да си направим балансирано ястие, което да ни засити. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАГрижи за кожата преди и след тренировкаВсеизвестен факт е, че спортуването има много ползи за физическото и ментално здраве на човек. Но ка…Jun 21 2019vsyakajena.com

loading...