Как да заменим 10 000 крачки у дома (Видео)

0
322
10 000 крачки

С оглед на това, че животът ни полека-лека се завръща към нормалното, всеки от нас започва да усеща как свободното му време отново започва да става кът. Днес ще ви представим как да заменим правенето на 10 000 крачки у дома с няколко лесни за изпълнение и много ефективни упражнения.

В днешното забързано ежедневие на мнозина им е трудно да намират време да спортуват. Но активният начин на живот ви позволява да държите кръвното налягане в норма, да понижавате холестерола и да поддържате тялото си в оптимална форма, предават от zdrave.to.

Ето защо напоследък толкова се говори, че поне на ден трябва да се изминават 10 000 крачки, за да сте във форма. Но едва ли всеки може да си позволи толкова дължа разходка. А и веднага трябва да отбележим няколко неща:

10 000 стъпки, всъщност, това няма как да е универсална величина (това са около 5,5 – 7,5 км, в зависимост от ширината на крачката ви). Тази цифра е избран с цел да се продават повече фитнес гривни.

Важно е не само колко сте минали, но и с каква скорост. Изследване на учени от Университета в Орегон показа, че тези, които редовно са правили 5000 до 7000 крачки с бързи темпове през годината, показват същите резултати по отношение на физическата си форма, както хората, които са вървели 10 000 стъпки с постоянен темп.

За една седмица възрастен човек се нуждае от 150 минути различни физически упражнения със средна интензивност или 75 минути с висока интензивност. Повечето експерти са съгласни, че комбинация от тренировки с висока интензивност и със средна интензивност дава по-добри резултати.

Упражнения за отслабване у дома
Докато сте вкъщи, няма как да вървите или бягате много, но има много упражнения за хора на различна възраст и различен тип, които са не по-малко ефективни от бягането, а някои дори са по-добри. Ето ги и тях:

Страхотни упражнения за дома
Това просто упражнение трябва да бъде първото в списъка ви. То е лесен за изпълнение и перфектно за загрявка. Има и няколко нива на трудност. В зависимост от нивото на подготовката ви можете да започнете да правите 5 до 10 повторения. След това добавете други упражнения и се върнете към това за още няколко пъти.

Упражнения за ръце у дома: лицеви опори
Това упражнение може да е трудно за някои хора, но има много варианти, които го правят по-лесно.

Упражнения за коремна преса

Това упражнение ви позволява да засилите мускулите на вашия корем.

Какви други упражнения можете да правите у дома: клякания и подскоци
Мускулите на краката са най-силни, така че 10 до 20 клякания не трябва да са трудни. Но след това отново наблюдавайте състоянието на тялото си – ако ви е трудно, тогава просто правете по-малко, по-бавно или просто спрете.

Подскоците могат да се извършват напред, назад, настрани. За да се усложни задачата, можете да правите клякания със скок. За пълна тренировка можете да смесите няколко упражнения и да направите няколко повторения. Ако се занимавате с йога, тогава ще бъде достатъчно, за да поддържате добра физическа форма.

Не е необходимо да подлагате тялото си на интензивни тренировки. Всичко, което използва кислорода активно като мускулно гориво, е кардио тренировка. Докато се движите и правите нещо, което повишава сърдечната честота (в рамките на нормалните ви граници) за известно време, това ви е от полза.

Не забравяйте винаги да се храните правилно и да пиете вода навреме! Няма нужда да се преуморявате, дайте почивка на тялото. Ден тренировки, 1-2 дни почивка или много леки упражнения. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:14 упражнения, които преобразяват бедратаФигурата на всеки човек е различна, което обуславя и нуждата от това да тренираме различни части от …Jun 4 2020vsyakajena.comУпражнението, с които ще имате перфектни крака за лятотоВсеки от нас се стреми да има добра фигура, особено, когато лятото вече се задава на хоризонта. Днес…Feb 15 2020vsyakajena.com