Как бързо и лесно да възстановим фигурата си след раждане

0
47
фигурата

Много млади майки започват да се притесняват за тялото си след раждане. Мотивите за отслабване могат да бъдат различни: искате да се чувствате по-подвижни и весели или просто да влезете в старите си дънки. Нека да поговорим за това кога можете да започнете да спортувате и защо това е важно не само за фигурата на младата майка, но и за нейното здраве, пишат от iwoman.bg.

След раждане физическата активност е особено важна
След раждане жените трябва да укрепят мускулите си, тъй като основните коремни мускули са разтегнати и могат да се разделят чрез образуването на неприятни състояния в областта на корема. Това се счита за норма по време на бременност, но трябва да възстановите силата и еластичността на мускулите, защото те играят важна роля за поддържането на гърба и таза. Колкото по-голямо и по-тежко е детето, толкова по-мощни и развити мускули са необходими.Това бебе стана сензация в Интернет заради косата си (Снимки)Когато станем родители, детето ни се превръща в най-важният елемент от живота ни. Особено в началото…May 23 2019vsyakajena.com

Кога да започнете да спортувате
Няма значение дали сте родили естествено или чрез цезарово сечение – отидете на лекар 6 седмици след раждането. Попитайте дали можете да спортувате. В противен случай можете да си навредите, ако започнете да тренирате твърде рано.

Какво трябва да знаете за тренировките
Най-важните тренировки, които можете да възобновите веднага след раждането, са упражненията за укрепване на мускулите на тазовото дъно. Великолепно сърдечно-съдово натоварване на тялото е и ходенето. И можете да го направите заедно с бебето. Просто не започвайте веднага с двучасови разходки с бързо темпо, без джогинг. Пилатес и йога за младите майки също са подходящи.

Правилно хранене
Не забравяйте, че правилното хранене е важно не само по време на бременност, но и след раждане. А фактът, че майката трябва да се храни за двама, е заблуда. Не пренебрегвайте закуската, яжте 4-5 пъти на ден на малки порции. Избягвайте сладкишите, висококалоричната храна и пърженото. Добавете към менюто си плодове и зеленчуци, пийте вода. Консултирайте се с вашия лекар кои храни трябва да бъдат елиминирани изцяло и кои от тях, богати на хранителни вещества и витамини, трябва да се добавят към менюто.4 истини, които всяка майка на момче трябва да знаеДа бъдеш родител е етап от живота, който е продължителен и който променя не само вижданията ни за св…Aug 2 2019vsyakajena.com