лешници

Лешникът е една страхотна ядка, която със сигурност е любима на повечето от нас. А като цяло всички ядки са необходими на тялото ни, защото допринасят за балансираното хранене и снабдяват организма ни с много полезни елементи и минерали. Те са изключително хранителни и много малко количество ядки може да замести едно от храненията ни за деня. Специалното за лешниците, първата запазена информация, която можем да открием, датира от преди пет хиляди години от далечен Китай. Местните вярвали в специалните сили на лешниците – че предпазват от зли сили и лоша поличба, а леската – дървото, на което растат лешниците, се считало за дърво на семейството, брака, здравето и мира. А днес ще ви представим и някои от ползите от консумацията на лешници, които със сигурност е добре да знаем.Защо е полезно да пием вода на празен стомах?Твърдението, че водата е извор на живот, е много повече от вярно. Водата е жизненоважна за нашия орг…Feb 8 2019vsyakajena.com

Ако си хапваме по-често лешници, те ще успеят да подобрят работата на сърцето и кръвоносната система. Препоръчително е лешниците да се консумират сурови, защото така запазват всички свои полезни качества.
Освен това те имат свойството да повишават имунитета и то по съвсем естествен начин, без да ни се налага да приемаме каквито и да било медикаменти.
Друго предимство, което имат лешниците, е това, че успешно повлияват доброто състояние на косата, кожата и ноктите. Лешниците са богати на магнезий, а той повлиява здравите нокти и коса.
Лешниците могат да ни помогнат и при засилването на метаболизма, а това от своя страна повлиява успешното смъкване на излишните килограми. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАЕвтино, полезно и ефективно: Сок от лук ни помага да заздравим косата си и да подсилим растежа йЛукът се използва много широко в кулинарията. Почти няма ястие, което да се готви без тази ключова с…Jan 3 2019vsyakajena.com

Коментари