Ето как ще ни се отрази 10-минутно разтягане за месец

0
324
разтягане

Както всички знаем, преди каквито и да било упражнения или спортуване, всеки човек би трябвало да си направи разтягане, което служи за загрявка. Макар че много хора го пренебрегват или го правят проформа, то е задължително, защото без разтягане можем да се контузим и да си навлечем излишни проблеми. Освен това стречингът, както се нарича днес, е много подходящ за хората, които не спортуват активно и нямат време всеки ден да отделят по час или повече за спорт. Положителното е, че не отнема много време – около 10 минути, а може да направи чудеса с тялото ни. Днес ще ви представим няколко приятни и лесни упражнения за разтягане, с които ще постигнете невероятни резултати само за месец.

1. „Глава-коляно“
За да го изпълним, трябва да седнем на пода и да изпънем десния си крак настрани. Сгъваме левия си крак, така че стъпалото ни да опира до вътрешната страна на дясното ни бедро, след което накланяме тялото си към десния крак. Хващаме с две ръце дясното си стъпало и задържаме за 1 минута, след което повтаряме и от другата страна.
2. „Жаба“
Клякаме на пода със стъпала под бедрата и широко разкрачени крака. След това трябва да повдигнем ханша си така, че да се изпънем напред, доколкото ни е възможно. Задържаме тази поза за 2 минути.Тези 6 упражнения са чудесен избор за начинаещиПовече от 90% от хората, които започват да ходят на фитнес, се отказват през първите 3 месеца. Основ…Mar 8 2019vsyakajena.com

3. „Кобра“
За да направим това упражнение трябва да легнем на пода по корем. Изпъваме краката си назад и повдигаме торса си от земята, като поддържаме с изпънати ръце. Задържаме позата за 2 минути.
4. „Куче, гледащо надолу“
Последното упражнение се прави като поставим ръцете и краката си на пода, на ширината на раменете. Задържаме позата за две минути, като е важно да държим и краката и ръцете прави.

Резултатите, които можем да очакваме са няколко. На първо място са по-стегнатите ни мускули. Макар да не са силови упражнения, те оформят мускулите, особено на хората, които не спортуват по друг начин и ги правят по-силни и стегнати. На второ място е енергията. Когато свикнем организма си, че правим упражнения всеки ден, ставаме по-енергични, защото се раздвижваме, а това помага на мозъка ни да бъде по-активен. Третият резултат, който можем да постигнем, е да подобрим качеството на съня си, а то е много важно за нормалното ни функциониране. Друга полза от тези упражнения е фактът, че те помагат за преодоляване на болките в кръста и долната част на гърба, така че са много подходящи за хора, които имат нужда от облекчение.
Яна ВОЙНОВАТези три упражнения за дупе правят чудеса (Снимки)Всяка жена се стреми по някакъв начин да поддържа фигурата си такава, каквато я харесва. Факт е, че …Feb 18 2019vsyakajena.com