Ето защо японките никога не пълнеят – можем и ние

0
362
японките

Япония е известна като „страната на изгряващото слънце“, по простата причина, че е една от най-източните държави в света. Японската култура е много различна от западните, в това число и от нашата. Хората там се възпитават по съвсем различен начин, имат различен начин на живот и въобще можем а научим много, ако сме отворени към новости. Макар да не можем да направим съвсем пълно сравнение между начините на живот, все пак можем да се поучим от японските практики и да приложим поне част от тях в нашия живот, за да се възползваме от някои от тайните им за дълголетие или красота, например. Днес ще си поговорим за навиците на японките и това, което ги кара никога да не пълнеят. Някои от тези навици и причини са съвсем приложими и за нас, така че не е лошо да се поучим от японките и да вземем онова, което можем, за да улесним живота си. И така, ето кои 10 причини ги правят вечно във форма.
1. Гени
Каквото и да си говорим, гените са много важен фактор, когато става въпрос за пълнота или слабост. Има хора, които просто не са предразположени към напълняване и японската нация е точно сред тези хора. Разбира се, това не значи, че там няма по-пълни хора, но просто напълняването става по-бавно, отколкото при хората, които са предразположени към него.
2. Хранителни навици
Следващата причина се крие в това, което японките ядат. Те залагат предимно на морски продукти, ориз, соя и плодове – все продукти, които се разграждат лесно от организма и по тази причина не се „лепят“. Японците споделиха тайната, с която се поддържат в перфектна форма (Снимка)В Япония има затлъстели хора, като по цял свят. Например състезателите по сумо, пенсионери, хора с о…Feb 28 2019vsyakajena.com

3. Риба и ориз
Рибата и оризът са много богати на омега-3 мастни киселини, които поддържат кожата в перфектно състояние по-лесно, отколкото ако си ги набавяме чрез козметика или по друг изкуствен начин. Освен това те помагат за отслабването.
4. Пресни продукти
Това е следващата тайна. Когато един продукт е пресен, това значи, че в него няма консерванти и други вещества, които да го правят годен за употреба за по-дълго време. Именно консервантите и другите подобни вещества пречат на организма ни да го усвои бързо и води до напълняване.
5. Порции
Порциите в Япония са по-малки, отколкото у нас. Разбира се, това се дължи на културата на нацията, която просто така е свикнала. Както ние сме свикнали на обилна порция, която не само да ни засити, но направо да ни натъпче. Което, за съжаление, пряко се отразява върху килограмите ни.
6. Готвене
Начинът на приготвяне на ястията също е основна причина за по-здравословното хранене в Япония. Там, те използват предимно готвене на грил или пара, а когато пържат, го правят на много висока температура. Това води до помалко мазнина, която попива в храната.

7. Ориз, вместо хляб
И в ориза, и в хляба има въглехидрати, но оризът е много по-добър вариант от хляба, особено, ако той е купешки. Когато купуваме хляб от магазина, той е пълен с консерванти и други стабилизатори, докато оризът може да се приготви така, че да бъде с възможно най-малко мазнини в него и е доста по-здравословен.
8. Закуска
Следващата тайна на японките се крие във факта, че те никога не пропускат закуската. Тя играе роля на стартер на организма и му помага да задейства метаболизма си рано сутрин. Това е още е дно предимство на хапването сутрин, освен факта, че ни помага да започнем деня с нещо приятно.
9. Десерт
Японците не наблягат на десертите в менюто си, което им спестява едно значително количество калории в дневния прием на храна.
10. Диети
Японците много рядко прибягват до диети, особено до драстични и изтощителни такива. Те разчитат предимно на балансирано хранене и спорт, което очевидно дава добри резултати.
Яна ВОЙНОВАТова е ключът към красивите коси на японкитеЕдва ли има някоя от нас, на която не й е правило впечатление, че всяка една японка е надарена с уни…Feb 1 2019vsyakajena.com