Есента вече е тук. Ето какво е най-подходящото меню за този сезон

0
255

Смяната на сезоните винаги е стрес за тялото. Всяка промяна във времето или климата оказва влияние върху нашето здравословно състояние. За да се поддържаме теглото и формата нормални, трябва да коригираме диетата, според естествените си биоритми. Биотритмите не са само промяната на деня и нощта, а промяна на сезоните, пишат от modernitta.com.
Настройте се постепенно
Не бързайте. Дори положителните промени не трябва да се въвеждат екстремно – организмът ще реагира през първите дни. Извън сезонните храни, натоварват панкреаса, така че през първата половина на септември е по-добре да си позволите да свикнете с новите условия. До 15-19 септември обикновено се препоръчва да не се правят промени в потребителската ви кошницата.Закусвайте, за да сте слаби: Ето кои 7 грешки в сутрешното хранене ви пречат да отслабнетеПризнайте си, закусвате ли или си спестявате това хранене за деня? То е най-важното, но има някои гр…Aug 10 2018vsyakajena.com

По-малко кофеин
Постепенно изключете от диетата силно черно кафе и чай с кофеин (черен и зелен). Тези напитки могат да бъдат заменени с затоплящи сезонни чайове – джинджифил, билкови чайове, плодове. Отхвърлете студените напитки с лед: те не трябва да се консумират през лятото, а още повече през есента. Опитайте се да изключите алкохола.
Добавете продукти за “затопляне”
След средата на септември можете постепенно да подготвите тялото си за студено време и да укрепите имунната си система, като в същото време увеличите настроението си – добавете затоплящи храни към вашата диета. Това са оранжеви, жълти, червени плодове и зеленчуци – моркови, тикви, пъпеши, кайсии и цитрусови плодове.
Повече растителни мазнини
Добавете 1 супена лъжица повече растително масло към ежедневната диета, отколкото обикновено консумирате. Тя може да бъде ленено семе, зехтин или орехово масло.
Спазвайте режим
Препоръка, която е от значение не само за есенната диета, но и като цяло – не пропускайте хранения. През лятото закуската, например, може да бъде много лесна (в жегата е достатъчно да изпиете шейк или да изядете плодова салата). Закуската трябва да е пълноценна – овесена каша или омлет с пълнозърнест хляб. Също така, в никакъв случай не трябва да пропуснете обяда и не забравяйте да се уверите, че през деня сте яли най-малко три пъти.Красивата кожа е задължителна за всяка жена. С тези промени в храненето, ще сияетеИдеална кожа на лицето… Нима съществува жена, която да не желае това? За да бъде такава, трябва да н…Sep 4 2018vsyakajena.com