Една приятелка ме светна за тези 11 храни: Ето как да се храним, за да сме прекрасни през лятото

0
417

Не свързвайте елегантната фигура с пълно премахване на мазнините от тялото! Първо, това е вредно, защото подкожните мазнини регулират топлообмена на тялото ви и второ – невъзможно, защото мастната тъкан участва в производството на хормони и в метаболитните процеси. И все пак, от определена възраст нагоре, в резултат от неправилно хранене и липса да достатъчно физически упражнения, започвате да трупате постепенно, дълбоко в коремната област, т. нар. „висцерални мазнини“. За това допринася и забавящият се с възрастта метаболизъм. А висцералните мазнини обгръщат вътрешните органи и затрудняват нормалното им функциониране… Резултатът е, че най-различни заболявания, започват „да чукат на вратата ви“… Затова се вземете в ръце и започнете да се храните здравословни. По-долу ви даваме списък на храните, на които следва да наблягате, за да стопите ненужните килограми от теглото си.
1/ Грейпфрут – с приятен вкус, сочен, с него ще задоволите нуждата си от захар и няма да се налага да се тъпчете със сладкиши или/и шоколади, които са основна причина за образуването на мастни натрупвания.Някои от най-хранителните продукти са също и най-ниско калорични. Ще се изненадате кои са теКогато ще пазите диета трябва да сте наясно, че не всички нискокалорични храни са и с ниско съдържан…Aug 3 2018vsyakajena.com

2/ Чесън – нека миризмата не ви притеснява, защото той е незаменим да нормализира нивата на захарите и да ускорява метаболизма.
3/ Кисели продукти /зеле, краставици, домати/ – те са извънредно богати на пробиотици, които подпомагат за размножаването в организма на полезни бактерии, борещи се с попадащите в него вредни микроорганизми.
4/ Овесена каша /с добавени малко ядки/ – закусете с нея и ще се заситите до обяд, благодарение на огромното количество фибри и влакна, а калориите са пренебрежими!
5/ Млечни продукти – с 2 чаши мляко на ден ще се чувствате леки и жизнени; не забравяйте, че съдържащите се в тези продукти калций и витамин D са от съществено значение за здравината на костната система и зъбите.
6/ Бобови храни /леща, нахут, боб, грах/ – ниско калорични, но бързо засищащи – включете ги за постоянно в менюто си!

7/ киви – този влакнест плод е много богат на витамини и пробиотици, така че само с два плода дневно, вие ще ускорите метаболизма си без да полагате физически свръхусилия!
8/ авокадо – в него има много полезни, полиненаситени мазнини /омега-6, омега-3 и омега-9/, които не се натрупват в органимна, а спомагат за отстраняването от него на вредните мазнини.
9/ Ядки – имате на разположение цяла гама от ядки, така че направете изборът си според вашите вкусови предпочитания – с една шепа ядки няма да изпитвате глад с часове, да не говорим за ускорения метаболизъм и другите ползи за здравето ви!
10/ малини – в тях има доста фруктоза, но и много фибри, което ще допринесе за регулирането на кръвната захар и нормализиране на теглото ви.
11/ яйца – хапвате на закуска 2 от тях /нека да са добре сварени/ и ще се заредите с така ценните протеини и витамини, а и ще се заситите за дълго време! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Тези 10 хранителни продукта нямат срок на годност. Ето за кои храни не е нужно да се притеснявамеКонсумацията на хранителен продукт с изтекъл срок на годност може да бъде особено опасна за здравето…Jul 30 2018vsyakajena.com