Всички купуваме тези 5 продукта от магазина, а те са опасни

0
352
продукта

Супермаркетът е едно от човешките хрумвания, които са много полезни в днешно време. Идеята всеки човек да може да влезе в магазина и да избере това, от което има нужда, а после просто да го заплати на касата, вместо магазинерът да го търси вместо него, е навлязла в живота на хората и вече не можем да си представим пазаруването по друг начин. Това пести време на клиентите, а в същото време увеличава печалбата на магазинера. В днешно време има много супермаркети, в които хората могат да намерят всичко, което им е необходимо за дома и храненето си. Има обаче пет продукта, които купуваме от магазина, те могат да бъдат опасни за нашето здраве. По тази причина е важно да знаем какво точно купуваме, а не да се доверяваме сляпо на магазина, само защото го предлага. Ето и кои са тези пет опасни продукта.
1. Полуготови продукти
Полуготовите продукти от типа на замразени банички, палачинки, пици, рибни и месни изделия са много примамливи, защото не изискват почти никакво време и усилия от наша страна, за да станат готови за хапване. Проблемът е, че те имат много консерванти и мазнини, които вредят както на стомаха ни, така и на черния дроб и бъбреците.Как да пазаруваме заедно с детето – вижте тези практични съвети, със сигурност ще са ви от ползаНяма родител, който да не е изпадал в подобна ситуация.
Трябва да отидете до магазина, а няма на ког…
Jun 19 2018vsyakajena.com

2. Фаст фууд
Така наречените бързи храни са много подобни на полуготовите продукти. Те със сигурност не са полезни за нас и е най-добре да ги избягваме. Освен това когато се продават в магазина не е ясно от какви точно продукти се приготвят, затова е добре да не рискуваме.
3. Продукти от топлия щанд
Макар и много хора да не знаят, топлите щандове в много магазини имат практиката да приготвят храната със стоки, чийто срок на годност наближава. Разбира се, това не значи, че те са развалени, но предвид факта, че не е ясно кога е точно този срок е по-добре да ги подминем и да си купим пресните продукти, с които сами да си приготвим даденото ястие.
4. Газирани напитки и пакетирани сокове
Газираните напитки и пакетираните сокове са сред най-вредните напитки, по простата причина са пълни с консерванти и други стабилизатори и оцветители, които се отразяват зле на чревната ни фауна и на стомашната ни дейност. Освен това те често са скъпи, което е още един минус за покупката им.
5. Плодови кисели млека
Плодовите млека са пълни с имитации на плодове и причината за това е една – пресните плодове не издържат толкова време, за да бъдат сложени в млякото и продавани, без да се развалят. Затова е по-добре да си купим мляко и плодове и да си го забъркаме у дома, вместо да се храним с изкуствени заместители.
Яна ВОЙНОВА Ето какви търговски трикове ни карат да купуваме ненужни нещаКогато купуваме нещо голямо и скъпо, покупката ни е съзнателна. Но в магазина за хранителни стоки не…Mar 4 2019vsyakajena.com