Стараете се да се храните здравословно, тренирате, но въпреки това излишните килограми си стоят? Възможно е някои определени ваши навици да пречат на отслабването ви, предават от modernitta.com. Например:
1. Спите твърде много.
Ако спите твърде малко, организмът ви е по-склонен да произвежда стресовия хормон кортизол, който увеличава апетита. Въпреки това прекомерният сън може да се окаже също толкова непрепоръчителен. Според скорошно изследване, публикувано в научното списание PLOS One, повече от 10 часа на нощ може да доведе по покачване на индекса на телесна маса.

2. Приготвяте се на тъмно.
Вдигнете щорите или завесите веднага след като се събудите. Изследване е установило, че сините светлинни вълни от ранното сутрешно слънце ускоряват метаболизма и помагат на тялото да се събуди. Дори 20 – 30 минути слънчева светлина сутрин са достатъчни, за да се отразят на индекса на телесна маса.Ако усвоим тези 10 прости навика ще удължим живота си цели 2 пъти. Ето какво трябва да правимАко се интересувате от вашето здраве, но не искате да се лишавате от удоволствията на живота, тогава…Sep 18 2018vsyakajena.com

3. Не си оправяте леглото.
Може да звучи странно, но е истина. Изследване на американската Sleep Foundation открива, че хората, които си оправят леглата сутрин, докладват по-добър сън като цяло. А здравословният сън е оптималният път към здравословното тегло.

4. Ядете твърде малко на закуска.
Учени от Университета на Тел Авив твърдят, че трябва да се поглезите с вкусно ястие сутрин. Балансираната закуска съдържа 600 калории чист протеин, въглехидрати и вкусен десерт, който ще ви улесни да следвате всекидневния си диетичен план.Всяка от нас има тези 8 навика, а всъщност те съсипват кожата ни. Ето какво трябва да спрем да правимПонякога изглежда, че за да направиш кожата си гладка и мека и да я накараш да заблести отново, имаш…Sep 12 2018vsyakajena.com

Коментари