Водата е чудотворна за кожата ни. Ето какво трябва да направим, за да се възползваме от качествата й

0
368

Сигурни сме, че много пъти сте чели как пиенето на повече вода прави кожата ви по-здрава и по-сияйна, но недейте да въртите очи и да гледате на този съвет с насмешка, защото той наистина работи и е проверен на практика. Ако все пак пиете необходимото количество вода и пак не виждате подобрение, получавате чести главоболия, болят ви мускулите, чувствате се отпаднали и разсеяни, то тогава пиете вода… по грешния начин. Да, има такова нещо като грешен начин на пиене на вода. В книгата „Тялото ти плаче за вода“ (Your Body’s Many Cries For Water) д-р Ф. Батманхелидж обръща внимание точно на това. Според него хроничната дехидратация е в основата на почти всички здравословни проблеми. В книгата има две основни правила, които трябва да запомните:
1. Трябва да пиете много вода, но е необходимо да съобразите нейното количество с вашето тегло. Погледнете тази таблица, която ще ви помогне да прецените колко вода трябва да пиете на ден:
Ето я напитката, с която червата ви ще станат като нови! И даже разкрасява – кожата ми вече е супер свежаЗабравете за тежестта в стомаха и другите последващи симптоми!Съвременният начин на живот, заведения…Jun 28 2018vsyakajena.com

Ако не сте свикнали да пиете такова голямо количество, постепенно увеличавайте нейния прием. Изключително полезно е да пиете две чаши вода сутрин, на празен стомах. Водата ще ви събуди по-бързо и ефективно от кофеина и много скоро няма да се нуждаете от кафе.
2. Преценете и приема на сол
Вторият основен съвет от книгата на д-р Ф. Батманхелидж е да не забравяме, че водата и солта са неизменно свързани. Ако не приемате достатъчно натрий, тялото ви не може да усвои водата правилно и заедно с токсините, изхвърляте и много минерали или електролити. В своята книга д-р Ф. Батманхелидж препоръчва ¼ чаена лъжичка морска сол за 4-5 чаши вода. Ако приемате малко сол, можете да разтворите солта в едната сутрешна чаша вода или да я поставите на езика си и да я оставите да се разтвори и чак тогава да изпиете чаша вода. Този метод може да ви подейства дори по-освежаващо. Главоболията могат да са причинени не само от недостатъчно вода, но и от нарушен баланс между водата и солта.

Много е важно да слушате тялото си, то ще ви подскаже дали има нужда от повече сол или вода. Какво ще забележите, след като пиете достатъчно вода: Повече енергия. Няма да имате сутрешни главоболия или болки в мускулите. Ще бъдете по-концентрирани. По-рядко ще усещате глад, защото много често си мислим, че сме гладни, а всъщност тялото ни подсказва, че се нуждаем от вода. Какви промени ще забележите в кожата на лицето ви: Изравняване на тена – червените петна ще намалеят. По-стегната кожа. По-сияен вид. Кожата ще е по-здрава – няма да е толкова суха или чувствителна. Опитайте и вие! Ето какво трябва да знаете за този воден режим: Трябва да пиете нужното количество вода поне две седмици, за да забележите промяна, а след това ще се чувствате все по-добре. Този воден режим няма да подобри само състоянието на кожата ви, но и цялостното ви здравословно състояние. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: dama.bgЧао, чао, портокалова кожа!Лято е. И като всяко лято цялото дамско войнство мечтае за тяло със стегнати очертания и кожа, която…Jun 21 2018vsyakajena.com