Внимавайте с тези храни, забавят страшно метаболизма

0
287
храни метаболизма

Всеки е наясно, че един от факторите, които определят теглото и външния ни вид, е скоростта на метаболизма ни. Тя се променя вследствие на различни обстоятелства, сред които е видът на храните, които ядем, както и напитките, които консумираме.

Хранителният режим е от изключително значение за всеки човек. Храната, която приемаме всеки ден, дава отражение на всичко друго, което правим, пишат от zdrave.to. Тонус, енергия, настроение… всичко това зависи до голяма степен и от продуктите, които избираме в магазина, предава „Дарик“. Ето защо е важно да консумираме всеки ден храни и напитки, които ни зареждат с енергия, карат ни да се чувстваме прекрасно физически и ни правят да изглеждаме чудесно. Каналът „Храна и тренировки с любов“ във vbox7 показва 4 храни, които забавят метаболизма:

1. Алкохолът
Редовната консумация на алкохол може да донесе редица вреди на тялото ни, включително и да забави метаболизма ни и усвояването на различни вещества.

2. Диетичните безалкохолни напитки
Диетичните напитки могат да се окажат много по-пагубни за метаболизма и здравето ви от нормалните такива. Те са и много по-рискови за развиването на различните типове диабет.

3. Тесто
Любимите ни тестени изкушения – хляб, баница, кроасан, питка и всякакви други. Да, те са вкусни, но не трябва да прекаляваме с консумацията им.

4. Нископротеинови диети
Хранителните режими, които включват минимална консумация на протеини, не са благоприятни за метаболизма ни, твърдят експерти. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:10 изненадващи храни, които ще стопят коремчето ниМного хора изпитват несигурност по отношение на различни черти от външния си вид. Едно от нещата, ко…May 25 2020vsyakajena.com10 храни, които не бива да съхраняваме в хладилникПо принцип сме свикнали кои са храните и продуктите, които задължително съхраняваме в хладилник и ко…May 23 2020vsyakajena.com