Есента и зимата са сезоните, които се свързват с най-много здравословни проблеми. Това се дължи както на студеното време, така и на факта, че често пренебрегваме симптомите, които тялото ни дава. И все пак, за да знаем как да реагираме и да се пазим здрави през студените месеци, трябва да знаем кои са органите в тялото ни, които са изложени на най-сериозен риск от заболяване през това време от годината. Разбира се, дори и да сме убедени какъв точно е проблемът ни, задължително е да се консултираме с лекар, за да получим точна диагноза и ефективно и навременно лечение. И така, ето и за кои от органите си трябва да внимаваме най-много.
1. Щитовидна жлеза
Симптомите, които разкриват, че имаме проблем с нея, са постоянната умора, проблеми със съня, минорно настроение, глабоволието. Усетим ли някой от тях е много важно да вземе мерки веднага, за да не се стигне до усложнения.
2. Стомах
За да бъде здрав стомахът ни трябва да приемаме достатъчно витамини. Ако не се грижим за него, можем да предизвикаме гастрит или храносмилателни проблеми, които никак не са приятни. Важно е да си набавяме плодове и зеленчуци дори и през зимата и есента, за да поддържаме баланса на стомашно-чревния тракт.Революционно: Сланината е полезна за сърцето. Ето кои са и останалите продукти, които помагат на най-важния органИма продукти, за които е безспорно, че са полезни за здравето ни. Именно на това се основават и разл…Oct 19 2018vsyakajena.com

3. Сърце
Работата на сърцето през студените месеци е затруднена, поради по-малкото количество растителни храни, които приемаме. Заместваме ги с по-тежки храни, които са и по-мазни, а това натоварва сърцето. За щастие, в днешно време в магазините можем да намерим почти всичко и е важно да поддържаме разнообразието на менюто си, за да можем да се радваме на здраво сърце. Важно е да намалим солта през зимата, както и да наблягаме повече на млечните продукти, за да набавим на сърцето си калций и витамини.
4. Бъбреци
Бъбреците също могат лесно да се възпалят, ако не ги предпазваме. Важно е кръстът ни да е добре покрит, за да не бъде подложен на вятъра и студа. Така ще предпазим бъбреците и ще си спестим редица главоболия, които следват от проблемите с тях.
5. Стави
Ставите са много чувствителни към промяната на температурата и могат лесно да бъдат засегнати от студовете. Затова е много важно да носим достатъчно топли дрехи, които да ги предпазват.
Яна ВОЙНОВАЕто по колко яйца можем да хапваме дневно, без това да навреди на организма ниАмерикански учени проведоха ново проучване, което има за цел да установи повишават ли холестерола и …Oct 12 2018vsyakajena.com

Коментари
loading...