Важно за всички: Ако имате тези 10 симптома, то здравето ви най-вероятно е застрашено

0
311

В тялото ни има огромен брой хормони, които контролират обмяната на веществата, оказват влияние върху физическото ни състояние и дори върху настроението ни. Когато хормоните ни не са в ред, то ние не се чувстваме добре. Има няколко неприятни симптома обаче, които могат да сигнализират за такъв проблем. Ако припознаете някой от проблемите в следващите редове като ваш, то бързо тичайте при доктора. 10 признака, че имате проблеми с хормоните:
1. Нередовна менструация
Обикновено цикълът на здрава жена може да бъде от 21 до 35 дни. Важното е, че трябва да е редовен. Ако често имате закъснение то не е нужно задължително да сте бременна. Това може да се дължи на хормонални проблеми. Не забавяйте посещението на лекар!
2. Увеличаване на теглото
Важно е да се разбере, че хормоналните причини за наднорменото тегло трябва да се подозират само, ако излишните килограми се появят без обективни причини. Това означава, че се движите по същия начин, както преди, ядете по същия начин, както преди, вие водите същия живот – и в същото време постоянно пълнеете. Когато начинът на живот остава същият и излишните килограми не спират да се трупат, то добре е да посетите вашия лекар.
3. Намаляване на либидото
Намаленото сексуалното желание също може да бъде един от признаците на хормонален дисбаланс при мъжете и жените. Ако имате чувства към половинката, нямате физическо или емоционално претоваване през деня и въпреки това не ви се палува в спалнята, то е по-добре да отидете до лекаря.7 ранни симптома на рак, които, забелязани навреме, ще ви спасят животаОбърнете внимание на тези симптоми, които може да са сигнал за сериозни проблеми.
Човешкото тяло е н…
Jul 9 2018vsyakajena.com

4. Постоянна умора
Ако спите достатъчно (поне 7-8 часа) и в същото време се събудите с усещане за умора, не пренебрегвайте този симптом. Започнете с малки промени. Опитайте се да легнете половин час по-рано, да прекарате повече време на открито, да правите упражнения сутрин, да ядете повече зеленчуци и плодове. Ако след 3-4 седмици не забележите някакви промени в здравето си, отидете на лекар.
5. Лошо настроение
Промени в настроението, раздразнителност, безпокойство и депресия са симптоми, които не могат да бъдат пренебрегнати. Ако всичко е наред в живота ви и няма обективни причини за тъга и силни вълнения, свържете се с специалист.
6. Безсъние
Хормонът естроген е отговорен за качеството на съня. Така че, ако от дълго време страдате от безсъние – будите се през нощта или не можете да заспите до ранните часове на сутринта, то добре е да посетите вашия лекар.
7. Потене
Интензивното потене (особено при сън) може да бъде симптом на неизправност в ендокринната система. Добре е да се обърнете към специалист

8. Главоболие
Имате ли мигрена, точно през определени дни на цикъла ви? То значи най-вероятно то се дължи на хормонални проблеми.
9. Глад за сладко
Нека да бъдем обективни: от време на време всички искаме шоколад и сладкиши. Но ако желанието за бонбони е много силно, може би имате хормонален проблем.
10. Загуба на коса
Хормоните засягат много тъкани и телесни системи, включително космените фоликули. Хормоните се променят драстично по време на пубертета при юношите, с менопаузата при жени, по време на бременност и кърмене. Нивото на хормоните се променя дори в определени периоди от цикъла – например, преди месечните периоди и по време на тях косата пада по-силно. Смята се, че нормата е около 100 косъма на ден. Ако косата ви обаче пада много интензивно, то добре е да посетите вашия лекар.
Източник: jenata.blitz.bgРаздразнителност, проблеми със съня, липса на концентрация – познато ли ви е това? Може би прекалявате със захарта, вижте и другите симптомиАко не се чувствате във форма, замислете се дали не прекалявате ли със захарта!
Малцина са тези, кои…
Jun 1 2018vsyakajena.com