Ако вдигаме краката си за 10 минути на ден, ще настъпят невероятни промени

0
840
краката си

Днес ще си поговорим за едно на пръв поглед лесно упражнение, което като че ли не прави нищо особено с организма ни – вдигане на крака. Оказва се обаче, че ако вдигаме краката си само за 10 минути на ден, можем да постигнем значителни промени в здравето и фигурата си.

Забързаният ритъм на живот и необходимостта от постоянно движение водят до умора, предават от jenata.blitz.bg. А най-много от това страдат краката ни. За щастие, можем много бързо у лесно да се отървем от усещането за тежест и да продължим със задачките с помощта на едно просто упражнение. Единственото, което трябва да направим, е да отделим 10 минутки от ценното си време и да вдигнем краката си. Изпълнението на това просто, но много ефективно упражнение, носи куп ползи. На първо място, благодарение на него ще се избавим от тежестта в краката.

Тежестта и отоците се появяват при нарушение на кръвообращението. То може да бъде предизвикано от нарушение на функционирането на сърдечно-съдовата система, бъбреците и наднормено тегло. Друга възможна причина е неправилното хранене. Преди да започнем лечение, трябва да премахнете причината за отоците. А това упражнение е изключително подходящо допълнение към терапията и ще помогне да нормализираме кръвообращението си.

С него ще се спасим и от постоянната умора, предизвикана от непрекъснатото носене на обувки на висок ток. Те изглеждат много ефектно, но често носенето им води до това, че натоварването на мускулите не се разпределя правилно, а това предизвиква болка в краката. След няколко часа, качени на висок ток, е добре да легнем за известно време с вдигнати на стената крака. Това ще помогне страшно много за венозния оток. Към упражнението можем да добавим лек масаж на краката и контрастен душ.

Колкото и невероятно да звучи, но с това упражнение можем да подобрим и работата на храносмилателната си система. Стоенето в това положение има благоприятен ефект върху работата на червата. За сметка на изтичането на излишната кръв от долните крайници, се подобрява снабдяването с кръв на вътрешните органи и тонусът на гладката мускулатура, която влияе на перисталтиката на червата.

Повишеното кръвообращение влияе положително върху работата на храносмилателните жлези. Упражнението е полезно и за нервната система. Благодарение на вдигнатите нагоре крака се подобрява насищането на тъканите с кислород. 10 минути с вдигнати крака ще подобрят значително и съня ни. Безсънието често провокира неприятни усещания в краката. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Мъж трансформира тялото си само за 5 месеца с 1 просто упражнение (Видео)Всеки от нас попада в лошо настроение. С това упражнение обаче ще излезем от него бързо и ефективноΠoняĸoгa чoвeĸ изпaдa в тaĸoвa cъcтoяниe, в ĸoeтo зaпoчвa дa излизa “извън ĸoжaтa” cи бeз ocoбeни oc…Sep 18 2018vsyakajena.com

loading...