Бъбреците са един от органите ни, които трябва да бъдат здрави и да работят нормално, за да може целият ни организъм да функционира както трябва. Те отговарят за образуването на червени кръвни телца, както и за нормалните нива на кръвното ни налягане, помагат за вътрешната детоксикация и освобождаването от излишното количество вода в организма. Затова е много важно да не пречим на бъбреците си да действат нормално. А се оказва, че с някои от нашите навици, ние неволно ги затормозяваме и дори можем да ги повредим. Затова и днес ви представяме няколко неща, които е добре да избягваме, за да не си създадем сами проблеми.
1. Стискане
Ясно е, че понякога се налага да стискаме, когато ни се пишка, но това в никакъв случай не бива да се превръща в практика. Когато нямаме възможност да идем до тоалетна е едно, но не бива всеки ден да се стискаме за дълго време, защото така пречим на организма да се свободи от излишната вода и в организма ни се образуват бактерии.Ако сте изградили тези 10 навика, определено ще сте благодарни след 10 годиниКрасотата не зависи само от гените ни, но и от навиците ни, а докато сме млади, рядко се замисляме к…Oct 5 2018vsyakajena.com

2. Застояване
Когато се движим или тренираме, помагаме на организма си да бъде здрав и в тонус. Кръвното ни налягане е в норма и метаболизмът ни работи нормално. Ако се движим повече, намаляваме риска от бъбречни заболявания с цели 30 процента.
3. Прекалено натоварване
Както с всяко нещо, когато прекалим с каквото и да е, това ни вреди. Прекалената физическа активност води до наранявания в мускулите, а мъртвите влакна от тях могат да попаднат в кръвта, съответно и до бъбреците ни и това да доведе до най-различни опасни инфекции.
4. Не се хидратираме
За да работи организмът ни нормално трябва да пием достатъчно вода. Причината за това е, че когато пием вода, ни се допишква, а това е начинът организмът ни да се пречисти от натрупаните токсини в бъбреците.
5. Недоспиване
Оказва се, че цикълът спане-събуждане отговаря за подновяването на тъканите в бъбреците, които се обновяват само когато спим. Съответно, когато не осигурим на организма си достатъчно сън, пречим на бъбреците си и те могат да заболеят.
6. Пием диетични соди
Според различни изследвания на учените, жените, които пият 2 или повече диетични напитки дневно, имат спад в бъбречната функция, така че трябва да внимаваме.
7. Пренебрегване на инфекции
Има някои заболявания, които ние често пренебрегваме и изкарваме „на крак“: настинки, простуди, грипове. Оказва се обаче, че ако не ги третираме навреме, те могат да причинят възпаление в бъбреците ни, защото бактериите отиват точно там и така сами да си създадем усложнения.
Яна ВОЙНОВАВсички имаме тези 4 навика, а те всъщност ни карат да пълнеем, без да го осъзнавамеСтараете се да се храните здравословно, тренирате, но въпреки това излишните килограми си стоят? Въз…Oct 1 2018vsyakajena.com

Коментари
loading...