Внимавайте: Ето какво се случва с организма ни, ако пием мляко всеки ден. Грози ни опасност от коварна болест

0
387

В днешно време е почти невъзможно да разберем на кого и на какво да вярваме. Всеки ден се появяват нови факти и изследвания, които често си противоречат. Някои експерти казват например, че млякото е полезно, докато други са на мнение , че е по-добре да го изключим от диетата си, пишат от jenata.blitz.bg. Когато растяхме, бяхме буквално принудени да пием чаша мляко, независимо дали го искахме или не. След това, след като станахме възрастни, научихме, че млякото за пиене след определена възраст, може да бъде доста вредно. Опитахме се да разберем какво наистина се случва с тялото ни, когато пием мляко. Е, вие решавате сами дали трябва да пиете или не.
От млякото може да се появи акне
Известно е, че от всички млечни продукти, млякото причинява възпаление на лицето. Това се дължи на D-галактозата, която е продукт на разграждането на лактозата и провокира възпалителни процеси. Кожата реагира незабавно на това, което ядем. Ако не може да се откажете от прясното мляко, то поне го сменете с кисело.
Причинява подуване
За съжаление, броят на хората с лактозна непоносимост се увеличава от година на година. Силното подуване възниква от трудността на организма ви да смила млечни продукти. И колкото по-старите ставаме, толкова по-трудно е нашата храносмилателна система да се справи с товара.
Други храносмилателни проблеми
Смята се, че ежедневната консумация на мляко, което съдържа и полезни бактерии и лоши, може да предизвика стомашно разстройство и да доведе до чревна дисбиоза. Това е причината за всички видове здравословни проблеми, вариращи от запек и завършващи с мигрена.Тази диета с кисело мляко взриви Интернет: Резултатите идват за нула времеТоплото време вече е тук, а с него и невъзможността да прикриваме дефектите с по-дебели дрешки. Зато…Sep 1 2018vsyakajena.com

Помага при отслабване
Първите добри новини за млякото! Оказва се, че ежедневната консумация на мляко помага в борба с наднорменото тегло. Има дори и специални млечни диети, при които загубата на тегло зависи от приема на калций. Той не само укрепва костите, но също така увеличава способността на организма да разгражда мазнините. В допълнение, кравешкият протеин забавя храносмилането и ни помага да останем пълноценни.
Млякото е източник на протеини
Млякото е едно от най-ефективните средства за изграждане на мускулна маса. Ето защо, то присъства в диетата на културисти.
Калций
С възрастта се наблюдава забавяне на метаболизма при жените, а нивата на калций в костните тъкани намаляват. Костите стават чупливи и рискът от остеопороза се увеличава. Комбинацията от калций и витамин D в млякото играе много важна роля в подобряването на минерализацията на костите. Ето защо, ежедневната консумация на мляко може да спомогне за укрепване на структурата на скелета и за предотвратяване на остеопорозата.
Млякото може да провокира развитието на рак
Въпреки факта, че млякото защитава организма от някои болести, има изследвания, които показват, че IGF-1 протеин усилва растежа на раковите клетки. Ежедневната консумация на мляко допринася за развитието на рак. По този начин жени, които пият две чаши мляко на ден, по-често биват диагностицирани с рак на яйчниците. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Светкавично отслабване с кисело мляко и чесънАко искате набързо да свалите няколко килограма, ето какво трябва да направите.
Знаете, че яденето н…
Jul 14 2018vsyakajena.com