Психоматичната болка е специфичен вид болка, която се корени в емоционалното ни състояние. Оказва се, че когато има психическо натоварване и дискомфорт, той се отразява и на тялото ни, като понякога ние не го осъзнаваме. Важно е да можем да открием източника на болката, за да може да приложим качествено и адекватно лечение. Причината емоционалното ни състояние да се отразява на физическото ни такова е, че негативните емоции имат различна енергийна честота и това води до различни неприятни симптоми в организма, които могат да прераснат и в заболявания. Именно затова е много важно да се грижим за психическото си състояние и да обръщаме внимание на сигналите, които мозъкът ни ни изпраща чрез тази психоматична болка. И така, днес ще ви представим 5 физически болки, които са на емоционална основа и които не бива да пренебрегваме.
1. Мигрена
Обикновено хроничните болки в областта на главата се дължат на твърде много стрес. Друга възможна причина за този неприятен проблем са емоциите, които сме потискали и са се натрупали в съзнанието ни. Затова е важно да намерим начин да изразяваме емоциите си, защото иначе рискуваме буквално да си създадем главоболия.Кажете „край“ на досадната хрема и болките в гърлото за нула време с тези прости триковеЕсента и зимата са сезоните, в които настинките и болестите са в своя разцвет. Причината за това от …Oct 17 2018vsyakajena.com

2. Болка във врата и раменете
Вратът и раменете са много близко до мозъка и затова често когато сме твърде стресирани или сме под постоянно напрежение, болката се появява именно там. Причина за този вид болка може да бъде и наслояването на емоции от предишни неприятни ситуации. Когато в обкръжението ни има конфликти и проблеми с приятели и близки, обикновено се появява точно този вид болка.
3. Болка в корема
Храносмилателната система е много чувствителна, когато става въпрос за емоции. Неслучайно съществува изразът „свил ме е стомахът“. Обикновено когато сме притеснени или пък сме емоционално натоварени, първата система от организма ни, която реагира е храносмилателната. Реакцията може да се изразява в гадене, глад, липса на апетит. Друга причина за тази болка може да е чувството за страх.
4. Болка в крайниците
Ако без явна причина се появява болка в някой от крайниците ни, това определено е знак, че емоционалното ни състояние не е стабилно. Обикновено ако се чувстваме схванати това символизира страх, който изпитваме. Ако пък ни болят ръцете това може да е породено от колебанията, които изпитваме по отношение на важно решение в живота си.
5. Менструални болки
Тези болки съпътстват много жени и това е съвсем нормално. Проблем се появява тогава, когато болката е твърде силна и продължителна. Обикновено когато жените са в този период от месеца, те са по-чувствителни от обикновено и приемат много по-емоционално, дори и по-обикновени ситуации. Проблемът с болката от менструация, която е причинена от емоционален дискомфорт е, че може да прерасне в неприятни болести на матката или менструално разстройство. Затова не бива да я пренебрегваме и ако е твърде силна или необичайна, трябва да се консултираме с лекар.
Яна ВОЙНОВАИзпитвате болки в корема? Ето кой точно орган ви дава сигналиПреди да прибегнете към каквито и да било обезболяващи средства срещу коремните болки, е необходимо …Oct 1 2018vsyakajena.com

Коментари
loading...