Бърз тест: Вижте дали не сте алкохолик

0
383
алкохолик

Лекарите са категорични, че най-добрата предпазна мярка срещу алкохолизма са вътрешните спирачки. Жените, например, не трябва да пият повече от 330 мл бира или 150-300 мл вино, според най-новите препоръки на нарколозите. И още по-важното е, че не може да го правят всеки ден. За да обработи стария алкохол, тялото се нуждае от най-малко четири дни, в противен случай новите дози се смесват със старите, а тази токсична смес още повече уврежда организма, пишат от zdrave.to. „Средно условно безопасното количество от 150 грама не е всеки мъжки организъм ще обработи без последствия, а жените с техните хормонални сривове и по-ниско съдържание на вода в тялото обикновено трябва да разделят мъжката доза на на две и със сигурност дори да не пробват да пият наравно с мъжете“, предупреждава наркологът Алексей Казанцев от Централната токсикологична клиника в Москва.Лесни тестове, с които можем да проверим здравето сиГрижата за здравето е нещо изключително важно, което всеки един от нас трябва много прецизно да прав…Jan 23 2019vsyakajena.com

4 пъти месечно по 150 грама водка или друго твърдо гориво и след една година сте алкохолик. За да стане един мъж хроничен алкохолик, е достатъчно е всеки петък да пие повече от 150 милилитра.
Вие сте жена и пиете повече от две чаши вино седмично. Женският алкохолизъм може да се случи по-бързо от мъжкия, защото тялото е по-малко толерантно към алкохола.
Когато не можете да си спомните колко сте пили
Загуба на количествен контрол, пропуски в паметта и невъзможност да се спрете в даден момент от купона да пиете сигнализират за тежка алкохолна зависимост.
Самоизмама и измама на другите относно количеството на изпитото
Вие лъжете не само на другите, но и себе си за количеството алкохол, който пиете – това е ясен знак за защитна реакция на алкохоли.
Пиете бира или друг алкохол за облекчаване на махмурлука
Нарколозите са наложили категорична забрана върху този начин за облекчаване на махмурлука, защото той е пръв и сигурен признак за алкохолизъм.Това е най-важният навик, за да имаме добро здравеЗдравето със сигурност трябва да бъде наш приоритет и ние трябва много внимателно да се грижим за не…Feb 1 2019vsyakajena.com