Болестите, които лекарите могат да открият по миризмата на тялото

0
347
миризмата

Миризмата на тялото ни е нещо естествено. Въпреки това има някои случаи, когато тя не е съвсем в нормално състояние. Това може да бъде сериозен индикатор и симптом за някои болести. Ето и кои са болестите, които лекарите могат да диагностицират само по миризмата на тялото ни. Добре е да не пренебрегваме този симптом, за да не си създадем сами усложнения.

Малко хора знаят, че при много сериозни заболявания промяната на телесната миризма е един от ранните симптоми, пишат от zdrave.to. Днес ще ви ракажем какви болести лекарите могат да идентифицират по миризма. Предупреждаваме, че за всяка нехарактерна миризма в тялото ви трябва да се консултирате с вашия лекар за точна диагноза.

Диабет
Ако тялото няма достъп до глюкоза, то започва да използва мазнини за генериране на енергия. В този случай се развива кетоза, която в повечето случаи е придружена от лош дъх.

Чернодробна недостатъчност
Ако потта, урината и дишането миришат на сурова риба, това означава, че черният дроб не може да си върши работата. В този случай в тялото се натрупват токсични вещества.

Рак на белите дробове
Не толкова отдавна израелските лекари представиха света на устройство, което може да диагностицира рак на белите дробове с точност от 90%. Устройството открива специална миризма, която се секретира от раковите клетки.

Прееклампсията
Високото кръвно налягане, което се развива при бременни жени, може да се определи чрез дъха от устата. Изследване, което потвърждава това, е публикувано в Advanced Material Science през 2016 година.

Заболяване на венците
Миризмата на сероводород е признак на заболяване на венците или абсцес на зъбите. Когато се появи такава миризма, не трябва да отлагате посещението при зъболер. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:4 болести, при които не бива да ядем бананиБананите са сред плодовете, които повечето от нас харесват. Не само че са вкусни, но и изключително …Jun 29 2020vsyakajena.comУчените алармират: Болките в кръста са сигнал за 3 смъртоносни болестиБолките в кръста са усещане, което всеки от нас, независимо от своя пол и възраст, е изпитвал. Поняк…Feb 5 2020vsyakajena.com

loading...