Д-р Мясников алармира: Изхвърлете тези лекарства от аптечката си

0
1068
тези лекарства

Всеки от нас има набор от лекарства, които държи в аптечката си. Това е превантивна мярка, за да можем да реагираме спрямо ситуацията, в която изпаднем. В същото време обаче често тези лекарства са избирани от нас самите и не сме съвсем сигурни какво точно е действието им, просто знаем, че се използват за…нещо. Затова и днес ви представяме мнението на един компетентен лекар, който разкрива кои лекарства е добре да изхвърлим веднага.

Главният лекар на Държавна клинична болница в Москва д-р Александър Мясников посочи кои лекарства трябва да присъстват постоянно в домашната аптечка и кои трябва да бъдат изхвърлени завинаги, пишат от zdrave.to. Той предположи, че по-голямата част от руснаците държат у дома антибиотици, всички видове витамини, „набор от обезболяващи“, както и „сашета“ за грип и настинки. Лекарят нарича такъв набор от лекарства абсолютно безсмислен, тъй като здравият човек не се нуждае от всичко това, а за по-сериозни проблеми трябва да се свържете с личния си лекар.

Според Мясников витамините на таблетки не са необходими на здравия човек, тъй като той получава всички необходими елементи „от слънцето, въздуха и водата“, както и с правилно хранене. Вредите от диуретиците, чрез които мнозина се опитват да свалят килограми, водят до нарушение на хормоналната регулация на водно-солевия метаболизъм, което води до още по-голямо задържане на течности в организма.

Студените лекарства почти винаги съдържат антибиотици, но човек, в допълнение към тях, често приема лекарства от тази категория в най-чистата им форма. В резултат на това възниква предозиране на антибиотици, което заплашва да влоши състоянието на човека. Идеалният комплект за първа помощ според д-р Мясников трябва да се състои само от няколко неща.

Той препоръчва закупуването на примитивни болкоуспокояващи, превръзки и антисептици. Лекарят също съветва да се гарантира, че няма лекарства с изтекъл срок на годност. Всички останали лекарства трябва да бъдат включени в комплекта за оказване на първа помощ само със съответното лекарско предписание, каза д-р Мясников. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:5 лекарства, които незабавно да изхвърлим от дома сиВсеки от нас има аптечка у дома, в която им най-различни медикаменти, които могат да ни помогнат, ко…Feb 14 2020vsyakajena.comКуркумата замества тези 6 лекарства и действа дори по-добреРазработени са различни лекарства за облекчаване симптомите на различни заболявания. Често те могат …Apr 10 2019vsyakajena.com