Авокадото – доказани ползи за здравето ни

авокадото ползи здраве

Авокадото със сигурност е познато на почти всички нас, но едва ли повечето от нас го консумират редовно. И това е абсолютно нормално, защото то не е никак евтино, а и е сравнително екзотичен хранителен продукт, който изисква малко по-голямо внимание в кухнята и желание за експерименти и по-нестандартно виждане за храната. Оказва се обаче, че авокадото наистина е изключително полезно за организма ни и редовната му консумация е силно препоръчителна.

И определено можем да го наречем уникален плод, защото докато останалите плодове са богати предимно на въглехидрати, то авокадото съдържа основно полезни мазнини. Затова днес сме решили да ви представим ползите от авокадото, които със сигурност не са никак малко и спомагат за категоризирането му като „суперхрана“.Обичате ли авокадо? С тези 5 козметични приложения, този плод ще се превърне в любимия виАвокадото е плод, който е екзотичен, но в същото време все по-познат, особено у нас. Интересен факт …Jan 12 2019vsyakajena.com

Авокадото е плод, който има много богат витаминен и минерален профил. В ядливата му част се съдържат двайсет различни витамини и минерали.

Например, в сто грама авокадо се съдържат следните полезни вещества: Витамин К: 26%, Фолат: 20%, Витамин С: 17%, Калий: 14%, Витамин B5: 14%, Витамин В6: 13%, Витамин Е: 10%, като това е процент от препоръчителния дневен прием на конкретното вещество. Друго много важно качество на авокадото е това, че има много високо съдържание на мононенаситени мастни киселини. Около осемдесет процента от калориите в авокадото са резултат от мазнините, които съдържа и точно това го прави една от най-мазните растителни храни. Но тук не става въпрос за вредните мазнини, а предимно за олеинова киселина, която е основен компонент и на зехтина.

Приемът на олеинова киселина се свързва с благоприятно влияние върху някои възпаления и има добър ефект върху някои гени. Важно е да знаем още, че авокадото е много богато на фибри, а редовната му консумация може да понижи нивото на холестерол и триглицериди. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАЕдна приятелка ми каза за тази рецепта с авокадо и направо се родих: Пърхотът изчезна завинагиАвокадото се използва за природно лечение на най-различни заболявания. Този невероятен плод помага п…Sep 7 2018vsyakajena.com

loading...