извинения

Всяко семейство си е изградило някакъв график и си е разпределило домашните задължения така, че те да не се натрупват. Тъй като спецификата на различните професии на хората предполага различна организация е нормално в едно семейство жената да върши основната домакинска работа, а в друго – мъжът. Въпреки това обаче често се оказва, че жените поемат по-голяма част от задълженията и то не защото искат или имат възможност, а защото мъжете успяват с хитрост да измислят извинения, които да ги освободят от много от задълженията им. Днес ще ви представим 5 от тези извинения, до които всеки мъж е прибягвал поне веднъж.

1. „Това не е мъжка работа“
Този опит за стереотипизиране е не само безсмислен в днешния свят, но и може да бъде обиден за жената, особено ако тя е свободолюбива. Така или иначе, в повечето случаи жените се съгласяват с това твърдение и свършват конкретната задача сами.

2. „Уморен съм от работа“
Това е може би най-разпространеното извинение, което мъжете използват, но въобще не се замислят, че в днешно време жените и мъжете работят наравно. Това значи, че жената също е изморена от работа, но върши и домакинските си задачи. 4 предмета у дома ни носят болестиДомът е мястото, където всеки от нас иска да се чувства спокоен, защитен и добре. По тази причина ни…Jul 9 2019vsyakajena.com

3. „Като не ти харесва по този начин, свърши го сама“
На всяка от нас се е случвало да направи забележка на мъжа си за начина, по който той върши нещо. И обикновено отговорът е именно този. Друг въпрос е, че ние предпочитаме да свършим нещото сами, точно за да сме сигурни, че ще се получи както искаме.

4. „Няма да си свърша задълженията добре“
Това е трик, до който мъжете прибягват често. Те решават, че ако се провалят умишлено в дадена задача, жената ще реши, че е по-добре да я върши сама оттук-нататък, за да не се налага да следи как мъжа й я върши.

5. „Забравих, защо не ме подсети“
Забравянето може да се случи на всеки, но понякога мъжът „забравя“ съвсем нарочно, надявайки се, че по този начин дадената задача просто няма да бъде повдигана на въпрос. А ако го попитаме защо не я е свършил, съвсем невинно отговаря: „Забравих, защо не ме подсети?“.
Яна ВОЙНОВА4 растения привличат парите у домаДомът е нашата крепост, както е казал народът. По тази причина ние държим той да бъде уютен, красив …Jul 7 2019vsyakajena.com

Коментари