предмета

Домът е мястото, където всеки от нас иска да се чувства спокоен, защитен и добре. По тази причина ние обзавеждаме жилището си по наш вкус, оборудваме го с нежните предмети и го поддържаме в добър вид, за да може да се чувстваме комфортно. Понякога обаче допускаме грешки, особено що се отнася до някои от предметите в него, които могат да бъдат опасни за здравето ни и да доведат до неприятни последици. Днес ще ви представим кои 4 предмета е по-добре да изхвърлим от дома си, ако искаме да сме здрави и щастливи.

1. Пластмасови кутии
Факт е, че пластмасовите кутии са особено подходящи за съхранение на най-различни неща у дома. Те са удобни, практични и прозрачни, което пък прави намирането на предмети в тях по-лесно. Проблемът е, че пластмасата се износва с времето и започва да отделя вещества, които са опасни за здравето ни. По тази причина трябва да ги сменяме на определен период от време, за да сме сигурни, че няма да пострадаме.Махнете тези растения от дома си – опасни саМного хора предпочитат да украсят дома си с цветя, защото от една страна, растенията внасят цвят, а …Jul 5 2019vsyakajena.com

2. Ароматизатори
Ароматизаторите понякога са наложителни, особено ако сме пушачи или имаме домашни любимци. Те правят дома ни по-приятен и уютен. Оказва се обаче, че химикалите, които се съдържат в тях, понякога не са съобразени с обитателите на дома, поради което могат да навредят не само на нас, но и на домашните ни любимци.

3. Стара четка за зъби
Четката за зъби е един от предметите, които трябва да сменяме редовно, защото я слагаме в устата си, а ако тя е стара, по нея са се натрупали бактерии и микроби, които след това попадат в организма ни. Затова, ако не искаме да се разболеем, е важно да не допускаме да се мием със стара четка за зъби.

4. Дъски за рязане
Дъските за рязане са необходимост за всеки дом. Когато обаче не ги сменяме редовно, по тях също се натрупват бактерии и микроби, които след това попадат в храната ни и оттам – в организма ни. Не бива да допускаме да работим върху стари дъски за рязане, ако искаме да сме здрави.
Яна ВОЙНОВА4 растения привличат парите у домаДомът е нашата крепост, както е казал народът. По тази причина ние държим той да бъде уютен, красив …Jul 7 2019vsyakajena.com

Коментари