4 неща, които ще защитят дома ви, докато сте на почивка

0
141
на почивка

Лятото се свързва най-вече с това, че всеки от нас намира поне малко време, за да се отдаде на почивка. Дали става дума за пътуване в чужбина, на море, на планина или просто отпуска от работа, е съвсем отделен въпрос. Така или иначе обаче, когато пътуваме, това в повечето случаи значи, че оставяме дома си празен за определен период от време. А това винаги носи риск от това крадците да се опитат да проникнат и да го ограбят. Тъй като тази опасност може да съсипе почивката ни, днес ще ви представим 4 неща, които можем да направим, за да защитим дома си, докато ни няма.

1. Без социални мрежи
Споделянето в социалните мрежи е нещо, което вече правим без дори да се усетим. Когато обаче оставяме дома си незащитен, е по-добре да избегнем това или поне да направим така, че да не си личи, че домът ни е оставен празен. Не е нужно да обясняваме на дълго и нашироко пред всички в мрежата къде сме, с кого сме и за колко време. Задължително сложете тези растения у дома, ако искате да сте щастливиРастенията са част от природния свят, без който животът би бил немислим. Всички знаем, че дърветата …Aug 16 2019vsyakajena.com

2. Подсигурете ценните си вещи
„Страх лозе пази“ са казали хората. Преди да тръгнете, подсигурете ценностите си. Или ги дайте на роднини за съхранение, или в банков сейф или на някое много скришно място у дома. Така ще сте спокойни, че дори и нещо да се случи, поне ценностите ви ще са на сигурно място.

3. Неизправности
Опасността от крадци не е единственото, което може да провали почивката ни. Ако има някой уред, който не е съвсем в ред е добре да го оправим преди да заминем, защото най-неприятно е да се върнем у дома и да установим, че нещо не работи или пък е имло наводнение или пожар, заради неизправност в някоя от вещите ни.

4. Охранителни камери
Поставянето на камери ще отблъсне огромен процент от крадците, особено ако те са на видно място. Освен това е добре да сложите стикери от охранителната фирма, която се грижи за имота ви на видни места, за да е ясно, че домът ви не е незащитен.
Яна ВОЙНОВАЛесно и бързо можем да се отървем от хлебарките и мравките у домаДомът е мястото, на което трябва да се чувстваме комфортно и удобно. Когато се приберем след дълъг р…Jul 27 2019vsyakajena.com

loading...