12 евтини хитрини, с които домът светва (Част 1)

0
435
хитрини

Почистването на дома е едно то домакинските задължения, които са наложителни, ако искаме жилището ни да има приятна атмосфера и да излъчва уют както за нас самите, така и за гостите, които идват у дома. Разбира се, на никого не е приятно да прекарва часове в чистене, особено с натовареното ни ежедневие в днешно време. Въпреки това обаче не можем да си позволим да оставим дома си без поддръжка, защото това води до неприятен резултат. Затова днес ви представяме 16 евтини хитрини, с помощта на които домът направо светва и то лесно и бързо. Ето кои са те:
1. Наслагвания от твърда вода
Те не само изглеждат зле, но и са благоприятна среда за развитие на бактерии. По тази причина е важно да почистваме петната от твърда вода. За да ги премахнем ефективно, просто трябва да напоим няколко хартиени салфетки с оцет. След това ги увиваме около кранчето на мивката и оставяме да подействат за половин-един час.
2. Петна от боя по килима
Това е едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на всеки човек, който има килим. За щастие, има лесен начин да премахнем неприятното петно, без да се налага да носим килима на почистване. Трябва ни само ютия, амоняк и вода. Загряваме ютията, след което смесваме една част амоняк с една част вода. Напръскваме със сместа петното, след което поставяме кърпа или плат върху петното и с горещата ютия минаваме отгоре. След това махаме плата и ще видим, че петното е изчезнало. Задължително трябва да знаем тези неща за почистването на домаДомът ни е мястото, където прекарваме много време всеки ден. Освен това е мястото, на което се събир…Feb 28 2019vsyakajena.com

3. Неприятна миризма от мивката
Всички знаем, че в канала на мивката в кухнята попадат хранителни отпадъци. Те се натрупват и в един момент започват да излъчват неприятна миризма, която може да отблъсне всеки. Как да я премахнем лесно? Трябват ни само оцет и лимонов сок. Смесваме ги и ги замразяваме във форма за лед. Когато станат на кубчета лед ги слагаме в мивката и оставяме да се разтопят. Те не само ще премахнат миризмата, но и ще почистят мивката ни.
4. Избелване на дрехи без белина
Избелването на любимата ни бяла риза, която вече е овехтяла, не е непостижимо, благодарение на една от тези евтини хитрини. Още по-хубавото е, че не е нужно да ползваме белина, за да постигнем същия резултат. Това, което ни трябва, е вода, лимонов сок и перхидрол. Смесваме 12 части вода с четвърт чаша лимонов сок и 1 чаша водороден пероксид в голяма купа. След това от сместа сипваме по 2 чаши с прането, в което са дрехите за избелване.
5. Слушалката на душа
Слушалката на душа също се замърсява, а предвид факта, че именно от нея излиза водата, с която се къпем, е добре да я почистваме редовно и качествено. За целта трябва само да накиснем слушалката в съд с оцет за половин-един час. Така ще успеем да дезинфекцираме и да почистим слушалката на душа лесно и бързо.
6. Прах от вентилатора
Вентилаторът е много полезен предмет, но почистването му не е никак лесно. Перките на вентилатора могат да бъдат прашни и като завърта въздуха, този прах се разнася из стаята и така влиза в дробовете ни. Можем обаче да се отървем от този прах с помощта на стара калъфка за възглавници. С нея избърсваме перките и тя ще попие целия прах, без да му позволява да се разнесе из въздуха. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Следва продължение!
Яна ВОЙНОВАНе слагайте огледало на тези места в дома, опасно еВсеки от нас се нуждае от огледало, затова няма дом, в който да няма поне едно. Даже в най-честия сл…Feb 21 2019vsyakajena.com