12 евтини хитрини, с които домът светва (Част 2)

0
386
хитрини

Почистването на дома е едно то домакинските задължения, които са наложителни, ако искаме жилището ни да има приятна атмосфера и да излъчва уют както за нас самите, така и за гостите, които идват у дома. Разбира се, на никого не е приятно да прекарва часове в чистене, особено с натовареното ни ежедневие в днешно време. Въпреки това обаче не можем да си позволим да оставим дома си без поддръжка, защото това води до неприятен резултат. Затова днес ви представяме 16 евтини хитрини, с помощта на които домът направо светва и то лесно и бързо. Ето кои са те:
7. Горелката на газовия котлон
Газовите котлони имат един недостатък и той е, че много по-лесно се замърсява горелката, а почистването й не е лесно. За щастие, има ефективен начин да я почистим без особени усилия. За целта просто трябва да вземем един плик с цип и да сипем в него малко амоняк. След това към него добавяме и самата горелка и затваряме плика. Оставяме да престои за една нощ, а на сутринта горелката ще е по-чиста от всякога. След това измиваме с гъба и веро и сме готови.
8. Ръба на тоалетната чиния
Това е едно от местата у дома, където се събират изключително много бактерии. Важно е да го почистваме, за да сме сигурни, че няма да имаме проблеми с хигиената. За целта ще ни трябва бял оцет и кърпички. Накисваме хартиените кърпички в оцет и ги слагаме под ръба. Оставяме за няколко часа, след което само трябва да попием ръба с кърпа или парцал, за да избършем разтворената мръсотия. 12 евтини хитрини, с които домът светва (Част 1)Почистването на дома е едно то домакинските задължения, които са наложителни, ако искаме жилището ни…Mar 28 2019vsyakajena.com

9. Петна по дъската за рязане
Петната по дъската не са толкова естетичен, колкото хигиеничен проблем. Когато те се наслоят, по тях започват да се образуват бактерии, които после достигат до организма ни. Затова е важно да ги премахваме. Ето и как да го направим бързо и лесно: взимаме един лимон и го разрязваме на половина. След това изсипваме малко от сока на дъската, след което с половината на лимона го натъркваме по дъската. Оставяме дъската на слънчева светлина за няколко часа, след което я измиваме с препарат за съдове и сме готови.
10. Почистване на микровълновата
Микровълновата е един от предметите, които се ползват всекидневно у дома. За да бъдем сигурни, че всичко ще е наред с храната и няма да има нежелани бактерии в нея, трябва да почистваме редовно. Днес ще ви представим един много лесен начин за това. Взимаме една чаша и пълним в отношение 1:1 оцет и вода. След това слагаме чашата в микровълновата и я нагласяме на няколко минути, за да заври водата и да се изпари. След това вадим чашата и избърсваме повърхността с кърпа.
11. Вакса за хладилника
Почистването на хладилника отвън е също толкова важно, колкото и почистването му отвътре. Има начин да почистим хладилника с вакса за автомобили, но само ако покритието му е от неръждаема стомана. За да се случи това, трябва само да нанесем тънък слой вакса и след това да я разнесем с кърпа от микрофибър.
12. Миризма на застояло
Последната от тези евтини хитрини е свързана с цялостната миризма у дома. Мирисът на застояло е отчетлив и не може да го сбъркаме. За да я премахнем веднъж-завинаги трябва само да вземем някой приятен сапун, който слагаме в платнена кърпа и го слагаме при дрехите си. Така от една страна дрехите ни ще бъдат винаги свежи, а от друга – цялата стая ще ухае приятно. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАЗадължително трябва да знаем тези неща за почистването на домаДомът ни е мястото, където прекарваме много време всеки ден. Освен това е мястото, на което се събир…Feb 28 2019vsyakajena.com