спалнята

Спалнята е едно от помещенията в дома, които трябва да бъдат най-спокойни, защото това е именно мястото, на което всеки от нас иска да се усамоти, да си почине и да презареди силите си. Дори и да не прекарваме много време в тази стая е важно тя да бъде обзаведена по начин, който ще ни подейства успокояващо само със самото ни влизане там. Често обаче хората взимат грешни решения, когато става въпрос за обзавеждането на спалнята си и след това се чудят защо не си почиват качествено. По тази причина днес ви представяме 10 идеи, които са лесни за осъществяване и ще постигнат нужния ефект. С тяхна помощ ще превърнем спалнята не само в красива стая, но и изпълнена с уют и топлина, която ще ни предразположи за почивка и ефективен отдих. Ето и кои са те:
1. Меки цветове
Цветовете са едно от нещата, които могат да възбудят или да успокоят съзнанието ни много бързо. Причината за това е, че мозъкът тълкува различните цветове по различен начин. Ярките цветове го карат да бъде нащрек и да е в напълно будно и активно състояние и обратното – по-меките тонове го успокояват и приспиват. Затова е добре да наблегнем на по-приглушени цветове в бежовата и кафявата гама. Не е добре да прибягваме до най-тъмните цветове, защото те будят депресивни мисли, а никой не иска това. Подходящи цветове за стаята са бежово, бледо розово, бледо синьо, прасковено, млечнобяло.Важно за всяка домакиня: Тези 9 предмета могат да съсипят жилището ни и да ни оставят без дом (ЧАСТ 2)Домът е мястото, на което се чувстваме най-защитени. То ни е познато, лично и се грижим за него с же…Nov 4 2018vsyakajena.com

2. Приглушена светлина
Приглушеното осветление е един от символите на уюта. Няма нищо по-хубаво от това да си легнем с книжка в леглото и около нас да не е много светло, но не и твърде тъмно. Тази обстановка отпуска ума и тялото ни и ни позволява да се насладим на четивото или филма пълноценно, като в същото време си почиваме.
3. Пластове
Уютът зависи и от материите в стаята. Когато обзавеждането е такова, че придава дълбочина, помещението веднага става по-задушевно. Можем да натрупаме пластове чрез употребата на възглавници, меки одеала и килимите. Всички те създават уютна обстановка.
4. Цветя
Тук трябва да бъдем внимателни, защото ако в стаята има твърде много цветя, те ще „задушат“ пространството от една страна, а от друга кислородът в стаята ще намалее драстично. Но едно-две живи растения в стаята ще й придадат свежест и топлина. Ако те са и цветни, още по-добре, защото ще бъдат своеобразен акцент в обзавеждането.
5. Минимализъм
Тук става въпрос за това да не натрупваме твърде много масивни предмети в стаята. Достатъчно е да сложим само мебелите, които са ни наистина необходими и някой друг детайл за уют. Ако претрупаме стаята с детайли или предмети, тя ще стане по-скоро клаустрофобична, отколкото уютна.
Следва продължение!
Яна ВОЙНОВАЕто как е правилно да поставяме иконите в жилището сиАко ви харесва да украсявате дома си с икони, непременно прочетете как трябва да го правите.
Във все…
Jun 15 2018vsyakajena.com

Коментари