10 идеи, с които спалнята ще стане уютна (Част 2)

0
469
спалнята

Спалнята е едно от помещенията в дома, които трябва да бъдат най-спокойни, защото това е именно мястото, на което всеки от нас иска да се усамоти, да си почине и да презареди силите си. Дори и да не прекарваме много време в тази стая е важно тя да бъде обзаведена по начин, който ще ни подейства успокояващо само със самото ни влизане там. Често обаче хората взимат грешни решения, когато става въпрос за обзавеждането на спалнята си и след това се чудят защо не си почиват качествено. По тази причина днес ви представяме 10 идеи, които са лесни за осъществяване и ще постигнат нужния ефект. С тяхна помощ ще превърнем спалнята не само в красива стая, но и изпълнена с уют и топлина, която ще ни предразположи за почивка и ефективен отдих. Ето и кои са останалите от тях:
6. Легло
Леглото е основната мебел в спалнята. То е и основното, което привлича вниманието ни, когато влезем в стаята. По тази причина то може да промени настроението ни коренно. Ако подберем легло, чиято рамка е красива за нас и има умерен и семпъл дизайн, това отново ще подейства на ума ни успокояващо. Освен това семплия дизайн позволява за повече детайли, които да играят роля на акценти в стаята.10 идеи, с които спалнята ще стане уютна (Част 1)Спалнята е едно от помещенията в дома, които трябва да бъдат най-спокойни, защото това е именно мяст…Feb 14 2019vsyakajena.com

7. Нощно шкафче
Нощното шкафче е задължителен елемент в стаята и то не само от естетическа гледна точка. Това е мястото, на което оставяме вода или телефон или будилник. То може да бъде каквото си поискаме, а ако сме по-креативни, можем да използваме и предмет, който наподобява шкаф като пън от дърво например. Нощното шкафче прибавя уют, защото дава завършен вид на спалнята.
8. Спално бельо
Тук са важни две неща – цветовете и материята. Както споменахме в първата част по-ярките цветове не са препоръчителни, ако искаме в стаята да има спокойна и уютна обстановка. Затова е добре да изберем кремави цветове за спалното си бельо. По отношение на материята, трябва да изберем такава, която да не ни дразни по никакъв начин. Меките материи са много подходящи.
9. Матрак
Матракът е важен не само естетически, но и здравословно. Едно от най-важните неща при сън е да спим на качествен и удобен матрак, защото ако той липсва можем да си навлече гръбначни болки, изкривявания и схващания. Универсалните матраци са със средна твърдост, но изберете онзи матрак, който ви е най-удобен.
10. Възглавници
Възглавницата, подобно на матрака, може да гарантира качествен сън или пък да причини схващания на врата. Когато избиваме големина и твърдост на възглавниците си е важно да отчете позата, в която обикновено заспиваме. Ако спим настрани е добре възглавницата да бъде висока десетина сантиметра. Ако заспиваме по гръб е добре възглавницата ни да е около 8 сантиметра висока.
Яна ВОЙНОВАЕто какви са ползите за здравето ви, ако държите лимон в спалнята си. Ще се изненадате от ефектаВсички знаем, че лимоните са богати на витамини и са здравословен амулет. Те също така имат антибакт…Sep 30 2018vsyakajena.com