Тези 5 промени у дома запазват здравето ни непокътнато

0
849
промени

Домът ни е мястото, в което прекарваме голяма част от времето си. Това именно е мястото, където човек може да се отпусне и да се чувства добре, без да полага кой знае какви усилия. Въпреки това е важно да поддържаме дома си в добро състояние и то не само, за да изглежда добре за нас и гостите ни. Ако пренебрегваме грижите за дома, той може да се превърне в огнище на различни вируси и бактерии и от рай да се превърне в истински ад. Затова и днес ще си поговорим за 5 промени, които е добре да предприемем, ако искаме както да сме спокойни, така и здрави у дома.

1. Кухня
Кухнята е едно от най-ключовите помещения в дома. От една страна това е мястото, на което се приготвя храната и съответно то трябва да бъде много добре почистено, чисто от хигиенична гледна точка. Освен това често точно в кухнята се събира семейството най-често. Затова е важно да използваме препарати, които хем да почистят ефективно, хем да не са твърде тежки, за да не ги вдишваме и да не се наслагват по повърхностите.

2. Спортни уреди
Да, може би не всеки има място за спортни уреди у дома, но нищо не ни пречи ако имаме малко свободно място да си вземем пътека или пък велоергометър, с които да поддържаме формата си. Както знаем физическите упражнения са много важни за здравето ни, защото ни поддържат във норма от една страна и защото помагат на организма да функционира по-добре.

3. Озеленяване
Тук не става въпрос за външните части на апартамента или къщата ни. Става въпрос за това да си купим и да поставим няколко живи растения у дома. Те от една страна са чудесна елегантна декорация, която в същото време освежава помещението и пречиства въздуха. Растенията не бива да бъдат и твърде много, защото тогава не само домът ни ще заприлича на джунгла, но може да се стигне и до недостиг на въздух за всички тях.

4. Пречистване на въздуха
Както вече споменахме, пречистването на въздуха е много важно за дома, защото повечето вируси и бактерии се пренасят именно по въздушен път. За да сме сигурни, че въздухът у дома е чист, просто трябва да проветряваме всеки ден. Освен това можем да се възползваме и от пречиствателите на въздух, които също спомагат за поддържането на чиста и свежа атмосфера в помещението, в което са поставени.

5. Почистване
Последната от тези 5 промени се касае до начина, по който почистваме. Важно е да оптимизираме този процес не само, за да си спестим време, но и за да постигнем максимален ефект от усилията си. Освен това препаратите често съдържат вещества и аромати, които могат да бъдат опасни за нас, ако ги вдишваме твърде дълго. Затова е добре, когато използваме по-силни препарати да държим прозореца отворен, за да влиза чист въздух и да разсейва миризмата. Също така е добре да намерим най-подходящите препарати, които по възможност да са по-леки, за да почистваме дома си хем ефективно, хем съобразно здравето ни.

Вижте още:
Толкова е лесно: Ето как да пречистим дома си от отрицателна енергия с чаша водаДомът е нашата крепост, затова трябва да бъдем сигурни, че всичко там е наред. На всеки се е случвал…Jan 3 2019vsyakajena.com

Това растение е благодат за дома ви: То ще пречисти всяка негативна енергия, която се е натрупалаЗелената лилия или хлорофитумът е популярно стайно растение и често се среща в офиси и домове. Повеч…Oct 12 2018vsyakajena.com