Тези грешки правят почистването на дома истински кошмар

0
54
почистването

Почистването на дома ни е едно от задълженията, които няма как да избегнем. Колкото и да не ни се занимава или да нямаме време е необходимо да поддържаме дома си в добър вид не само, защото така е по-пригледно, но и защото това е нашето лично пространство, в което трябва да се чувстваме добре. За да се случи това, то трябва да бъде поддържано и обгрижвано. Понякога обаче от бързане или заради неточен съвет, правим някои грешки при почистване, които не само ни затрудняват, но и могат да имат обратен ефект и на практика да обезсмислят усилията ни. Днес ще ви представим 4 грешки, които всеки от нас допуска.

1. Дъската за рязане
Дъската за рязане е един от най-използваните предмети у дома. Да, тя трябва да бъде почиствана, защото може бързо да се превърне в място с бактерии, които да се пренесат върху храната ни и така да попаднат в организма ни. Но вместо да ползваме препарати, които могат да останат недоизмити, е добре да ползваме естествени киселини, които хем да почистят, хем да са безвредни за организма. Такава е лимонената киселина, например.Моника Валериева остана без дом след обираИзвестните личности често са в светлините на прожекторите и по тази причина е важно да съумеят да оп…Aug 19 2019vsyakajena.com

2. Най-често докосваните повърхности
Често не си правим труда да ги избършем, защото те нямат прах и смятаме, че така пестим време. Истината е обаче, че колкото по-употребявано е нещо, толкова повече микроби има по него и затова е важно да ги почистваме редовно, за да не попаднат тези микроби във въздуха и организма ни.

3. Един парцал
Не е добре да ползваме един и същи парцал за всички повърхности, дори и тоа да ни спестява малко усилия. Причината за това е, че колкото и старателно да го измием, по него все остават някакви микроби, които след това при повторно ползване, разнасяме по други повърхности, където преди това тези микроби ги е нямало.

4. Клавиатурата
Тя спада към онези, често използваните повърхности. Освен това често докато гледаме филм на компютъра или пък работим, си хапваме. По тази причина е важно клавиатурата да е чиста, защото след това пипаме с ръцете си храната, която попада в организма ни. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАЗадължително сложете тези растения у дома, ако искате да сте щастливиРастенията са част от природния свят, без който животът би бил немислим. Всички знаем, че дърветата …Aug 16 2019vsyakajena.com