Солта – 5 приложения у дома, с които ще се родим

0
500
солта

Солта е вещество, което съществува в живота на хората вече хиляди години. То се среща в природата, а впоследствие хората са се научили как да извличат сол от морето, от скалите… Всички знаем, че солта е необходима на тялото ни в умерени количества, както и всички сме наясно, че можем да ползваме сол и у дома си, за различни приложения, което значително да улесни живота ни. Днес ще ви представим 5 ползи от използването на сол, с които направо ще се родим.

1. Възвръщане на цвета на дрехите
С времето и най-качествената дреха започва да избледнява и това е съвсем логично, на фона на това, че третираме дрехите с прахове за пране и омекотители. Оказва се, че с помощта на малко сол можем да възвърнем цвета на дрехите и да ги направим като нови. Трябва само да ги накиснем във солена вода или пък да добавим четвърт чаша сол към праха за пране и дрехите ще станат като нови.

2. Почистване на изкуствени цветя
Изкуствените цветя са практични, защото не изискват грижи, а правят дома ни по-уютен. Все пак, от време на време трябва да ги почистваме, защото те събират прах и микроби. Най-ефективният и лесен начин за това е със сол. Слагаме половин чаша сол в торбичка, в която слагаме изкуственото цвете. След това разтръскваме внимателно торбата и след това връщаме украшението на мястото му.6 грешки у дома, които причиняват лошо настроениеДомът ни е мястото, на което си почиваме, прекарваме време с най-близките си и обикновено се чувства…Jul 15 2019vsyakajena.com

3. Следи от червило
Следите от червило по дрехите и чашите са особено неприятни и трудни за почистване. Те могат да съсипят съдовете, но вече можем лесно и бързо да се отървем от тях. Трябва само да натъркаме чашата със следи със сол, след което да изплакнем. При натъркването е добре да внимаваме, за да не надраскаме стъклото.

4. Добавка към пастата за зъби
Можем от време на време да добавяме малко сол към пастата си, за да избелим зъбите си. Солта има абразивни свойства и спомага за лесното разграждане на петна. Освен това в нея се съдържат антибактериални свойства, което спомага за почистването на устната кухина от микроби.

5. Четката за зъби
Четката ни за зъби трябва да бъде чиста винаги, тъй като я поставяме в устата си. Почистването й със сол е особено ефективно и лесно. Трябва само да сложим 1-2 лъжици сол в топла вода, след което да накиснем четката за половин час в разтвора. Така ще я дезинфекцираме и ще сме сигурни, че четката ни е безупречно чиста. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАТези 4 зодии са най-лошите домакиниКогато става въпрос за домакинската работа, можем напълно спокойно да определим два типа жени. При п…Jul 15 2019vsyakajena.com